Un muzeu din Germania a fost jefuit. Hoții au furat o comoară estimată la milioane de euro
Full Article 50 second read

Un muzeu din Germania a fost jefuit. Hoții au furat o comoară estimată la milioane de euro

O comoară descoperită în anul 1999 și considerată cartea de vizită a Muzeului celtico-roman din Bavaria a fost furată de persoane deocamdată neidentificate. Este vorba despre 483 de monede din aur, care datează din anul aproximativ 100 înaintea erei noastre, informează DW pe 23 noiembrie.

Indivizii au pătruns în muzeul situat în orașul Manching din regiunea Bavaria a Germaniei și au furat cel mai valoros exponat: 483 de monede din aur, estimate la câteva milioane de euro.

Potrivit poliției, este vorba despre cea mai mare comoară de proveniență celtică, descoperită în secolul XX. Monedele cântăresc circa 4 kilograme și au fost descoperite în anul 1999 în timpul unor săpături arheologice.

„Pierderea este catastrofală, monedele din aur sunt mărturii neprețuite ale istoriei noastre”, a declarat ministrul Științei și culturii a Bavariei Markus Blume.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: