Un muzeu din Germania a fost jefuit. Hoții au furat o comoară estimată la milioane de euro
Full Article 50 second read

Un muzeu din Germania a fost jefuit. Hoții au furat o comoară estimată la milioane de euro

O comoară descoperită în anul 1999 și considerată cartea de vizită a Muzeului celtico-roman din Bavaria a fost furată de persoane deocamdată neidentificate. Este vorba despre 483 de monede din aur, care datează din anul aproximativ 100 înaintea erei noastre, informează DW pe 23 noiembrie.

Indivizii au pătruns în muzeul situat în orașul Manching din regiunea Bavaria a Germaniei și au furat cel mai valoros exponat: 483 de monede din aur, estimate la câteva milioane de euro.

Potrivit poliției, este vorba despre cea mai mare comoară de proveniență celtică, descoperită în secolul XX. Monedele cântăresc circa 4 kilograme și au fost descoperite în anul 1999 în timpul unor săpături arheologice.

„Pierderea este catastrofală, monedele din aur sunt mărturii neprețuite ale istoriei noastre”, a declarat ministrul Științei și culturii a Bavariei Markus Blume.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: