Unde a fost spitalizat locuitorul Transnistriei, rănit în incidentul armat de la granița cu Ucraina? Răspunsul ministrului de Interne
Full Article 2 minutes read

Unde a fost spitalizat locuitorul Transnistriei, rănit în incidentul armat de la granița cu Ucraina? Răspunsul ministrului de Interne

Noi detalii cu privire la incidentul armat de la granița dintre regiunea transnistreană și Ucraina, raportat de Tiraspol la mijlocul lunii ianuarie precum că doi cetățeni transnistreni ar fi fost răpiți și duși pe teritoriul Ucrainei. Persoana rănită a fost spitalizată în regiunea transnistreană. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros. Menționăm, ambasadorul ucrainean Marko Șevcenko a declarat că un cetățean din regiunea transnistreană a decedat, iar altul a ajuns la spital după ce aceștia ar fi deschis focul spre forțele de drept ucrainene. Diplomatul nu a precizat însă unde a fost internată persoana care a suferit răni. 

Pe 7 februarie, ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros a declarat pentru NewsMaker că cetățeanul rănit a fost spitalizat în regiunea transinstreană.

Amintim, Tiraspolul a declarat pe 10 ianuarie că în apropierea frontierei cu Ucraina a avut loc un incident, cu utilizarea armelor de foc, în urma căruia doi cetățeni transnistreni ar fi fost răpiți și duși pe teritoriul Ucrainei. O zi mai târziu, Ucraina a negat declarațiile Tiraspolului. Mai mult, contactat atunci pentru o reacție, nici Biroul politici de reintegrare nu a confirmat incidentul. Detalii – AICI.

Totuși, la începutul lunii februarie, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova Marko Șevcenko a confirmat într-un interviu incidentul armat. Diplomatul a declarat că doi cetățeni ai regiunii transnistrene ar fi trecut granița cu țara vecină ilegal. Mai mult, potrivit ambasadorului, aceștia ar fi deschis focul spre forțele de drept ucrainene, care au răspuns cu împușcături, la rândul lor. În rezultat, a spus Șevcenko, un cetățean din stânga Nistrului a decedat, iar altul a ajuns la spital. Detalii – AICI.

Pe 6 februarie, Guvernul de la Chișinău a confirmat incidentul de la frontieră, în care un locuitor al Transnistriei a fost împușcat. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au declarat că Ucraina este responsabilă de investigarea incidentului armat de la frontiera cu regiunea transnistreană și că Chișinăul este gata să ofere suport atât autorităților de la Kiev, cât și Tiraspolului, în investigarea cauzei. MAI nu a răspuns, însă, la întrebarea NM despre motivele pentru care până acum autoritățile nu au anunțat public că un om a murit în timpul incidentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: