Unde vor fi deschise punctele de vaccinare COVID-19 în Moldova? Răspunsul ministerului Sănătății
Full Article 1 minutes read

Unde vor fi deschise punctele de vaccinare COVID-19 în Moldova? Răspunsul ministerului Sănătății

În Moldova, punctele de vaccinare împotriva coronavirusului vor fi deschise în instituțiile medicale spitalicești, Centrele Medicilor de Familie, Centrele de Sănătate, Centrele Consultativ-Diagnostice, instituțiile rezidențiale, fiind determinate și echipele mobile care vor administra vaccinul anti-COVID-19. Acest lucru a fost anunțat pe 27 ianuarie de către ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ministerul Sănătății a anunțat că este în proces de definitivare sistemul de evidență electronică, care va permite monitorizarea procesului de vaccinare anti-COVID-19 și actualizarea zilnică a informației privind persoanele vaccinate la nivel național. Sistemul va înregistra mai mulți indicatori precum categoria persoanelor, tipul vaccinului și data administrării acestuia. Totodată, sistemul va permite înregistrarea efectelor adverse post imunizare și raportarea acestora.

Amintim că ministerul Sănătății a anunțat pe 11 ianuarie că vaccinarea împotriva coronavirusului în Moldova va începe în februarie.

Țara este în așteptarea vaccinului atât pe platforma COVAX, care a anunțat livrarea primului lot în luna februarie, dar și din ajutorul oferit din partea României.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: