Uniunea Avocaților va examina plângerea depusă de Filat în privința lui Igor Popa
Full Article 2 minutes read

Uniunea Avocaților va examina plângerea depusă de Filat în privința lui Igor Popa

Uniunea Avocaților va examina plângerea depusă de Vladimir Filat în privința fostului său apărător, Igor Popa. Un comunicat în acest sens a fost publicat de reprezentanții instituției de drept pe 29 septembrie.

„Uniunea Avocaților din Republica Moldova a fost sesizată de domnul Vlad Filat urmare a aparițiilor publice ale fostul său avocat Igor Popa, urmând ca plângerea să fie examinată în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină”, se arată în declarație.

Comisia va analiza comportamentul și acțiunile avocatului Igor Popa, în raport cu fostul său client, prin prisma respectării disciplinei și normelor de etică profesională, corespunzător prevederilor Legii nr. 1260/2002 cu privire la avocatură, Statutului profesiei de avocat și Codului deontologic al avocaților. Ulterior, aceasta urmează să se pronunțe asupra încălcărilor reclamate în acțiunile avocatului, iar în cazul existenței unor temeiuri suficiente, privitor la eventualele sancțiuni care se impun.

Amintim că Vladimir Filat a anunțat pe 28 septembrie că a depus o plângere la Uniunea Avocaților pe numele lui Igor Popa. De asemenea, acesta a depus două plângeri la Procuratura Generală. Prima dintre acestea se referă la violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată, iar cea de-a doua în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta în cadrul unei emisiuni.

Reacția vine după ce în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV din 23 septembrie, Igor Popa a făcut mai multe dezvăluiri grave despre fostul său client, Vladimir Filat, Printre altele, el l-a acuzat că ar fi furat 100 mln de euro din sistemul bancar și a prezentat mai multe scrisori pe care politicianul le-ar fi adresat fostei sale soții. Într-o conferință de presă din 24 septembrie, Filat a respins acuzațiile.

În urma declarațiilor lui Popa, mai mulți avocați au criticat atitudinea sa și au menționat că ar putea fi sancționat pentru încălcarea codului deontologic al avocatului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: