Victoriabank – creștere susținută prin digitalizare continuă. Rezultatele financiare Victoriabank la 30 iunie 2021

Victoriabank, banca sistemică din TOP 3 bănci din Republica Moldova, a continuat și în semestrul 1 al anului 2021 să contribuie la sprijinul economiei Moldovei, al afacerilor, dar și al cetățenilor țării, chiar și în contextul creat de pandemie.

„Continuăm să punem accent pe digitalizare, lucrând în permanență la diversificarea și îmbunătățirea pachetului de servicii online, astfel încât un client care are deja un card la Victoriabank să nu mai fie nevoit să vină la bancă și 100% din nevoile acestuia să fie realizate prin intermediul aplicației mobile sau web VB24.

Recent, a fost lansat serviciul de transfer online T2A, care permite transferarea directă a remiterilor de bani în conturile curente sau pe cardurile bancare, absolut gratuit. Prin urmare, beneficiarii de remitențe nu mai sunt nevoiți să vină la bancă, ceea ce le economisește considerabil timpul și le oferă mai mult confort. Complementar la T2A, am lansat în platforma de online banking VB24 și promoția Happy Hour, oferind posibilitatea clienților să facă schimb valutar la curs oficial în fiecare zi lucrătoare, între orele 13:00 – 14:00. În acest mod, am creat un întreg ecosistem digital pentru o categorie foarte mare de clienți, care pot astfel  economisi  timpul de deplasare și așteptare în sucursalele Victoriabank, prin recepționarea remitențelor online și schimbul valutar al acestora la curs oficial, iar apoi retragerea de la orice bancomat din Moldova (în cazul cardului Adu-ți salariul la Victoriabank – retragerea este gratuită la bancomatul oricărei bănci de pe teritoriul Moldovei). Feedback-ul clienților în ceea ce privește digitalizarea serviciilor și produselor băncii este unul pozitiv. Acest lucru poate fi observat din creșterea operațiunilor cashless, banca înregistrând cel mai mare număr de tranzacții digitale din totalul operațiunilor, cea mai mare valoare a operațiunilor digitale și cea mai mare medie de operațiuni lunare cu un card activ” – a declarat Bogdan Pleșuvescu, Președintele Comitetului de Direcție al Victoriabank.

Deschiși pentru Clienți

  • Chiar și în contextul valului 3 al pandemiei cu o creștere exponențială, banca și-a continuat activitatea, menținând unitățile deschise și păstrând un program de lucru obișnuit.

Recunoașterea efortului continuu de umanizare a sistemului bancar din Moldova

  • Cea mai importantă mențiune – Medalia de Aur „Marcă comercială responsabilă social”, categoria „Servicii financiare”;
  • Cea mai mare distincție, Mercuriul de Aur pentru nominalizarea „Liderul anului”, categoria „Servicii financiare”;
  • Medalia de Aur pentru nominalizarea „Contribuție importantă la dezvoltarea durabilă, categoria „Servicii financiare”;
  • Medalie de Aur pentru nominalizarea „Aprecierea consumatorului”, categoria „Servicii financiare”;
  • Mercuriul de Aur pentru nominalizarea „Contribuție importantă la dezvoltarea durabilă”, categoria „Servicii financiare”

Digitalizare continuă: Cu Victoriabank, acum e mai ușor și mai rapid decât oricând să primești transferurile din străinătate

  • Am lansat serviciul Transfer online (T2A), prin intermediul căruia persoanele fizice beneficiare ale remitențelor pot primi gratuit transferuri de bani direct pe carduri și în conturile curente, deschise la Victoriabank.
  • Victoriabank este prima bancă care oferă beneficiarului posibilitatea să primească online transferul fie pe contul curent, fie pe contul de card prin sistemul Western Union.
  • Clienții Victoriabank nu trebuie să implice expeditorul ca să își primească banii transferați prin sistemele de plăți direct pe card sau în cont.

Avantaje digitale

  • Depozite online pentru Persoane Fizice. A continuat creșterea exponențială a numărului de depozite constituite online în VB24 de către clienții Persoane Fizice. Continuă promoția prin care pentru unele depozite deschise online beneficiezi de până la +1% bonus la rata dobânzii. Depozitele de la Victoriabank oferă  siguranță și flexibilitate, iar în cazul depozitului „Flexibil Plus” dobânda crește în funcție de soldul păstrat.
  • Depozite online pentru Persoane Juridice. A fost implementată posibilitatea de a deschide depozite online pentru companiile mici și mari, care își gestionează afacerile prin VB24 Business.

Securitatea tranzacțiilor Clienților

  • A fost lansat 3DS 2.0 – standard internațional de securitate pentru plățile online, care are drept scop protecția suplimentară a cardurilor și reducerea fraudelor din zona e-commerce. Acesta se bazează pe existența și furnizarea unei parole suplimentare ori de câte ori se face o plată online cu un card înrolat în 3D Secure.

Banking la distanță, fără drumuri la bancă

  • SMS Notificări. A fost lansat serviciul de abonare online la serviciul „SMS Notificări”, direct de la calculator, fără drumuri în plus la bancă sau în căutarea unui bancomat.
  • PIN prin Call Centru. A fost lansat serviciul nou de generare a codului PIN pierdut sau uitat de client, prin Call Centru, fără a fi necesară deplasarea clientului la unitatea Băncii pentru reemiterea cardului bancar.

Tendințe internaționale, acum și în Moldova

  • Tap2Phone. Orice telefon pe sistem Android poate deveni terminal securizat pentru acceptarea plăților cu cardul. Împreună cu VISA, în cadrul proiectului de achitare a călătoriilor din transportul public din Chișinău cu cardul, a fost implementată tehnologia Tap2Phone. Această soluție inovativă este un suport pentru achitările prin intermediul validatoarelor staționare/mobile.
  • Pentru motivarea utilizării cardurilor în proiectul dat, a fost lansată promoția „Achită în transportul public cu cardul VISA de la Victoriabank și câștigă”. Participanții la promoție primesc garantat cashback de la orice achitare a călătoriei cu cardul și pot câștiga diverse premii lunare.

Bancomate cu funcționalități noi

  • Bancomate contactless: În vederea asigurării serviciilor bancare la cel mai înalt nivel de calitate, a fost lansată o nouă funcționalitate, și anume – bancomatele contactless. Deținătorii de carduri contactless pot efectua rapid şi comod operațiuni la ATM, printr-o simplă apropiere a cardului de modulul NFC al bancomatului, evidențiat prin semnul contactless. Această inovație are scopul de a spori calitatea interacțiunii clienților cu bancomatele băncii și de a evita eventuale blocări ale cardurilor în dispozitivele de citire ale bancomatelor. Efectuarea operațiunilor fără contact la bancomat necesită tastarea codului PIN. Astfel, se asigură menținerea standardelor înalte de securitate.
  • Bancomate valutare. Acum, la ATM-urile Victoriabank, pe lângă lei moldovenești, se poate retrage valută: EUR și USD. Rețeaua de ATM-uri care eliberează valută se extinde continuu. Retragerea valutei este disponibilă nu doar clienților Victoriabank, dar și deținătorilor de carduri ale altor bănci.

Cu grijă față de IMM și Agri

  • Întreprinderile Mici și Mijlocii din Moldova, care își refinanțează creditele de la alte bănci sau OCN-uri (Organizații Creditare Nebancare), beneficiază de 0% comision de acordare pentru sumele refinanțate. Oferta de refinanțare a creditelor este destinată tuturor companiilor care se încadrează în categoria IMM (Întreprinderi Mici și Mijlocii), pentru orice tip de credit folosit pentru refinanțare: credite de capital de lucru, credite de investiții, linii de credit etc.
  • În scopul susținerii producătorilor agricoli, care au suferit dublu în anul 2020 din cauza pandemiei, precum și a unui an secetos, a fost lansată campanie de finanțare ”Agri de Primăvară”. În cadrul campaniei, au fost acordate credite pentru finanțarea lucrărilor agricole de primăvară. Banca a oferit Credite Agri personalizate tuturor agricultorilor conform necesităților fiecăruia.

Rezultate financiare la 30 iunie 2021

  • Izolarea a contribuit la intensificarea comportamentului digital printre clienții băncii. Prin urmare, în primul semestru al anului 2021, au fost efectuate peste 3 milioane de tranzacții online: dintre care peste 1,3 milioane de tranzacții web și mai mult de 1,7 milioane de tranzacții efectuate de pe dispozitivele mobile. Aceste rezultate remarcabile se explică și prin creșterea cu peste 48 de mii a numărului de utilizatori noi de aplicații web si mobile banking, marca Victoriabank;
  • Activele Victoriabank au constituit aproape 16,5 miliarde de lei la finalul semestrului întâi al acestui an. Cota de piață a băncii, conform activelor totale, a constituit 15,02%, iar banca s-a menținut ferm pe locul 3 în sectorul bancar;
  • Portofoliul de depozite, clienți persoane fizice și juridice, a constituit aproape 13 miliarde de lei, înregistrând o creștere de 7,97% față de începutul anului. Cota de piață a Victoriabank la depozite a înregistrat nivelul de 15,64%, după mărimea portofoliului, banca plasându-se pe locul 3 în sectorul bancar;
  • Portofoliul de credite clienți persoane fizice și juridice (principal) la data de 30 iunie 2021 a însumat aproape 4,7 miliarde de lei, crescând în șase luni cu circa 85,6 milioane de lei.
  • În perioada analizată, indicele de rentabilitate a capitalului Băncii (ROE) a înregistrat nivelul de 7,17%, iar cel de rentabilitate a activelor (ROA) a constituit 1,27%.
  • Profitul net al Victoriabank, în prima jumătate a anului, a atins valoarea de aproximativ 108 milioane de lei, depășind cu 14,81% valoarea înregistrată în perioada similară a anului precedent;
  • Conform situației la sfârșitul perioadei de raportare, banca își desfășoară activitatea prin intermediul a 30 de sucursale și 46 de agenții în toată țara.

Victoriabank este a treia bancă din Moldova, în funcție de active. Din 2018, banca este parte a celui mai mare grup financiar din România – Banca Transilvania. Cu circa 270.000 de clienți activi, 76 de sedii în peste 30 de localități din țară, banca finanțează aproximativ 31.000 de persoane și companii, care au un efect multiplicator și duc la creșterea prosperității în Moldova. Investițiile sale în infrastructură și rețea, în ultimii doi ani, constituie circa 200 de milioane de lei.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Facebook/Petru Frunze

Un deputat PAS explică de ce nu se regăsește în lista pentru parlamentare: „Avem o misiune comună”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Petru Frunze a publicat pe 20 iulie, pe Facebook, un mesaj cu privire la absența sa de pe lista candidaților PAS pentru alegerile parlamentare din toamnă. Politicianul a declarat că decizia ca el să nu fie printre concurenții formațiunii a fost luată în baza propunerii sale, însă nu a precizat motivul din spatele acesteia. Totodată, Frunze a spus că îi susține pe „toți” candidații PAS la scrutin.

Petru Frunze a menționat că, de la fondarea Partidului Acțiune și Solidaritate, a avut un rol activ în cadrul partidului, ocupând mai multe funcții. Acesta a subliniat că a fost primar și deputat, timp de două mandate, din partea PAS.

Sunt mândru de ce am realizat. (…) După două mandate de primar și două de deputat, am simțit că este timpul pentru o nouă etapă. Decizia de a nu candida pentru un nou mandat a fost luată în baza propunerii mele, decizie pe care o respect. Cred că este o alegere bună, la fel ca toate cele pe care le-am luat în cariera mea politică”, a declarat el.

Acesta a spus că își va duce până la capăt actualul mandat de deputat și va continua să activeze în continuare în calitate de președinte al Organizației Teritoriale PAS Ialoveni și membru al Biroului Politic Național al formațiunii.

Politicianul a declarat că îi susține pe „toți” candidații partidului pentru alegerile parlamentare din toamnă și le dorește succes.

Dragi prieteni, avem o misiune comună, să câștigăm aceste alegeri pentru ca Moldova să devină, în 2028, membră a Uniunii Europene. Împreună reușim!”, a declarat Petru Frunze.

Amintim că, pe 20 iulie, Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate a aprobat lista candidaților pentru alegerile parlamentare. Primul pe listă este liderul PAS, Igor Grosu, care este urmat de prim-ministrul Dorin Recean. Printre concurenții formațiunii se mai numără actuali miniștri și deputați, personalități din domeniul culturii și educației, ex-membri ai Platformei DA și alții. Pe lângă Petru Frunze, pe lista pentru scrutinul din toamnă lipsesc și alți deputați PAS din ultima legislatură, printre care Iulia Dascălu, Vasile Șoimaru și Oazu Nantoi.

În cursul aceleiași zile, Iulia Dascălu a publicat un videoclip în care s-a arătat nemulțumită de faptul că nu se regăsește pe lista formațiunii pentru alegerile parlamentare din această toamnă. Politiciana, care a participat la reuniunea Consiliului Politic Național PAS, a declarat că colegii săi de partid nici măcar nu i-au mulțumit pentru activitatea sa din ultima legislatură și că s-a simțit ca „un ciorap care s-a rupt și a fost aruncat la tomberon”.

Tot pe 20 iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate a depus la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrarea în campania electorală.

***

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 28 septembrie.

Parlamentul Republicii Moldova

Stamate va candida independent la parlamentare și își va crea propriul partid: „Am ales un drum fără compromisuri” VIDEO

Deputata neafiliată Olesea Stamate a anunțat că va concura la alegerile parlamentare din această toamnă, în calitate de candidat independent. Totodată, politiciana a comunicat că urmează să înceapă lucrul pentru constituirea unei noi formațiuni politice pro-europene. Precizările au fost făcute într-un mesaj video publicat pe 20 iulie.

Acum 4 ani, am crezut, cum ați crezut și voi, că schimbarea e posibilă. Am muncit cu toată seriozitatea pentru asta. Dar prea des am văzut cum valorile sunt folosite doar ca vitrină. Cum se vorbește despre Europa, dar se practică dublul standard. Cum se promite dreptate, și se servește interesul de partid.

Ultimele luni am fost invitată să candidez pe listele altor partide, chiar să preiau conducerea unor formațiuni. Le mulțumesc tuturor pentru încredere. Dar am decis să merg pe drumul cel mai greu – dar cel pe care îl simt corect: să candidez ca independentă la alegerile parlamentare din 28 septembrie. Am ales un drum fără compromisuri. Cu fruntea sus. Și cu credința că încă mai contează să fii om”, a declarat Olesea Stamate.

Aceasta a menționat că grupul de inițiativă a fost creat și în curând va depune actele pentru a începe colectarea semnăturilor în susținerea candidaturii sale.

Totodată, vom lucra la construcția unei noi formațiuni politice – una care pune oamenii, credința și bunul-simț înapoi în centrul deciziilor. Care să unească, nu să dezbine. Care să promoveze cu adevărat integrarea europeană, dar și valorile morale și creștine care stau la temelia unei societăți drepte. Nu e un drum ușor. Dar e unul necesar. Pentru că oamenii din această țară merită mai mult. Merită o politică morală, cinstită, cu respect față de cetățean”, a adăugat ea.

Amintim că Olesea Stamate a fost aleasă deputat în urma alegerilor parlamentare anticipate din 2021, pe lista Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS).

Pe 4 aprilie 2025, aceasta a fost exclusă din PAS. În aceeași zi, formațiunea i-a cerut să-și depună mandatul de deputat.

Decizia PAS a fost luată în contextul scandalului privind eliberarea mai multor condamnați pe viață, acuzați de crime grave. Formațiunea de guvernământ susține că, pe vremea când era președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități, Stamate ar fi promovat amendamente la Legea amnistiei și Codul penal, care au permis eliberarea acestora. Deputata neagă acuzațiile și spune că amendamentele au fost adoptate printr-o procedură legală, iar problema constă mai degrabă în aplicarea legii de către Administrația Națională a Penitenciarelor și instanțelor judecătorești decât în conținutul modificărilor respective. Ea propus crearea unei comisii parlamentare de anchetă, însă inițiativa a fost respinsă de majoritatea PAS.

Pe 16 aprilie, Stamate și-a anunțat retragerea din fracțiunea PAS. Ea a anunțat atunci că își va continua activitatea ca deputat, doar că neafiliat. Ulterior, parlamentara a declarat public că a contestat în instanță decizia PAS de a o exclude din partid.

***

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 28 septembrie.

screenshot

Năstase anunță că va candida la parlamentare: „Pentru toți cei care sunteți nevoiți să votați, nu să alegeți” (VIDEO)

Andrei Năstase, fost ministru de Interne și ex-lider al Platformei DA, a anunțat pe 20 iulie că va concura la alegerile parlamentare din această toamnă, în calitate de candidat independent. El a declarat pentru cetățenii care sunt „nevoiți să voteze, nu să aleagă”.

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Andrei Năstase, alături de mai mulți susținători, a comunicat că va candida la alegerile parlamentare.

Am decis să candidez independent pentru toți cei care nu sunt înregimentați partinic, pentru toți cei mințiți cu sloganuri frumoase și, apoi, umiliți prin legi strâmbe. Pentru sutele de mii de protestatari și semnatari a proiectelor mele de scoatere a țării din captivitate, de schimbare a vieții noastre în bine pe aceste meleaguri. Candideze pentru toți cei care, ca și mine, nu aveți pe cine alege, sunteți dezamăgiți de guvernare și partidele politice și sunteți astfel nevoiți să votați, nu să alegeți”, a spus el.

Cine este Andrei Năstase?

Andrei Năstase și-a început activitatea publică în calitate de fondator și lider al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, preluând ștafeta mișcării protestatare din 2015, scrie alegeri.md. A participat la alegerile din 2016 pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forțelor politice anti-oligarhice, Maia Sandu.

A câștigat în 2018 alegerile pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. După invalidarea rezultatelor alegerilor, pe motiv că ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, a devenit unul dintre liderii Mișcării de Rezistență ACUM.

Năstase a fost și ministru al Afacerilor Interne, mai târziu – și consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

În decembrie 2022, Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC, după ce consilierii municipali au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”. Atunci consilierul municipal Andrei Năstase a declarat că reprezentanții Platformei au votat în favoarea PUZ-urilor bazându-se pe expertiză. Totodată, Năstase a spus că reprezentanții Platformei DA din CMC și-au înaintat demisia din partid, dar nu își vor depune mandatele de consilieri.

În 2024, Năstase a candidat la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent, acumulând doar 0,64% din voturi.

screenshot

Deputată PAS, nemulțumită că nu se regăsește în lista pentru parlamentare: „Ca un ciorap rupt, aruncat la tomberon” VIDEO

Iulia Dascălu, deputată a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), s-a arătat nemulțumită de faptul că nu se regăsește pe lista formațiunii pentru alegerile parlamentare din această toamnă. Politiciana, care a participat pe 20 iulie la Consiliul Politic Național PAS, în cadrul căruia a fost aprobată lista candidaților, a declarat că colegii săi de partid nici măcar nu i-au mulțumit pentru activitatea sa din ultima legislatură și că s-a simțit ca „un ciorap care s-a rupt și a fost aruncat la tomberon”. Precizările au fost făcute într-un mesaj video publicat pe Facebook.

Iulia Dascălu a declarat că a participat la reuniunea Consiliului Politic Național al PAS, în cadrul căreia a fost aprobată lista formațiunii pentru alegerile parlamentare, deși inițial nu intenționa să o facă. Potrivit ei, deși știa că nu se va regăsi printre candidați, a participat la reuniune pentru a vedea „reacțiile” colegilor de partid.

A fost citită lista. (…) Cum v-am zis, eu nu m-am regăsit în liste. Și dacă s-au mai făcut careva modificări pe ultima sută de metri, oricum nu m-am regăsit în această listă. Probabil n-am fost cel mai bun ales al poporului, dar nu e despre asta acum. (…) Cel mai dureros lucru pe care l-am simțit eu astăzi, cum se întâmplă la noi, la moldoveni, sau poate în echipe, absolut nimeni, nici conducerea partidului, nici cei care mi-au fost colegi de fracțiune, n-au spus cel puțin un mulțumesc pentru munca prestată. (…) Toată lumea a început să comunice între ea doar cei care se regăsesc în listă. (…) M-am simțit fix ca un ciorap care s-a rupt și a fost aruncat la tomberon. (…) Este dureros când tu dedai tot și, în schimb, primești nimic. Dar chiar le-aș socoti șuturi în fund”, a declarat politiciana.

Amintim că lista PAS pentru alegerile parlamentare a fost publicată deja pe rețelele de socializare ale partidului. Primul pe listă este Igor Grosu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, care este urmat de prim-ministrul Dorin Recean. Din partea PAS la alegeri vor mai candida actuali miniștri, personalități cunoscute, foști membri ai Platformei DA și alții. Pe lista PAS nu se mai regăsesc ex-deputați ai formațiunii din legislatura trecută, precum Iulia Dascălu, Oazu Nantoi și Vasile Șoimaru.

***

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 28 septembrie.

Tudor Mardei/NewsMaker

PAS a publicat lista candidaților săi pentru alegerile parlamentare

Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care s-a reunit pe 20 iulie, a aprobat lista candidaților formațiunii pentru alegerile parlamentare din toamnă. Aceasta a fost publicată pe rețelele de socializare ale partidului.

Astfel, primul pe lista PAS va fi Igor Grosu, liderul formațiunii și președinte al Parlamentului. Acesta va fi urmat de prim-ministrul Dorin Recean. La alegeri vor candida din partea PAS și сâțiva actuali miniștri: Dan Perciun, Victoria Belousov, Ludmila Catlabuga, Vladimir Bolea, Mihai Popșoi și Sergiu Lazarencu.

Pe lista partidului se vor regăsi și personalitățile despre care liderul PAS a anunțat anterior că vor candida din partea formațiunii sale la scrutin. Este vorba despre fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, luptătoare Anastasia Nichita, dirijorul Nicolae Botgros, jurnalistul Constantin Cheianu, fondatoarea organizației „Prietena mea”, Ludmila Adamciuc, antreprenorii Maria Acbaș și Iurie Cojocaru, rectorul UTM, Viorel Bostan, fotbalistul Maxim Potîrniche și rectorul USMF, Emil Ceban.

De asemenea, în listă se regăsesc Dinu Plîngău și Stela Macari, foști membri ai Platformei Demnitate și Adevăr, care plecat recent din partid pentru a putea candida la scrutin din partea PAS.

Facebook/PAS

***

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 28 septembrie.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: