VIDEO „A încercat canibalic să mă muște”. Minus 50% din salariu pentru un deputat din România, după un incident violent cu un parlamentar
Full Article 4 minutes read

VIDEO „A încercat canibalic să mă muște”. Minus 50% din salariu pentru un deputat din România, după un incident violent cu un parlamentar

Incident violent în Parlamentul României. Deputatul neafiliat Dan Vîlceanu l-a agresat pe deputatul Partidului Național Liberal (PNL) Florin Roman. S-a întâmplat pe 21 mai pe holul Parlamentului. Roman a declarat că a fost lovit de Vîlceanu cu genunchiul în nas. „A încercat canibalic să mă muște în zona capului”, a adăugat el. De cealaltă parte, Vîlceanu a menționat că „nu a fost o bătaie” și că „totul a început cu provocarea” lui Roman. Menționăm, camerele de supraveghere din Parlament au surprins incidentul. Între timp, Comisia juridică din Camera Deputaţilor a decis că Vîlceanu va avea tăiat 50% din salariu timp de 6 luni şi îi va fi diminuat timpul de vorbire la doar 10 secunde, în plen, timp de 3 luni. 

G4media.ro a scris că deputații Dan Vîlceanu (fost membru PNL și ministru de Finanțe liberal în Cabinetul Cîțu) și Florin Roman (PNL) au avut pe 21 mai un conflict violent la Parlament.

„Nu a fost o bătaie, doar l-am luat după umeri și l-am condus afară din sala de plen după ce am avut un schimb de replici. Totul a început cu provocarea lui, a început să îmi spună cuvinte grele când eu eram în bancă în sala de plen alături de un coleg. I-am răspuns și eu, situația s-a tensionat și l-am scos afară. Dar nu ne-am bătut”, a spus Vîlceanu.

Roman a declarat că Vîlceanu l-a lovit cu genunchiul în nas, pe holul Parlamentului. Deputatul a anunțat că va depune plângere penală împotriva acestuia.

„Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezența lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen. În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului. Am evitat orice ripostă, pentru că respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan”, a menționat Roman.

Președintele Senatului României Nicolae Ciucă, lider PNL, a declarat că „violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului”. „Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”, a reacționat Ciucă.

Se mai precizează că deputatul Roman a mers la Institutul de Medicină Legală pentru certificatul medico-legal în baza căruia să depună plângere penală. „Mi-a înfipt mâna în gât. Pe hol a fost o strângere puternică, a încercat canibalic să mă muște în zona capului și când am lăsat capul în jos m-a lovit cu genunchiul”, a spus Roman la ieșire din Institut. „A fost o agresiune. Nu a fost o bătaie, pentru că eu nu am reacționat”, a mai declarat Roman.

Între timp, potrivit sursei, Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat la solicitarea Biroului Permanent o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a agresat pe liberalul Florin Roman în plen. Parlamentarul va avea tăiat 50% din salariu timp de 6 luni şi diminuarea timpului de vorbire la doar 10 secunde, în plen, timp de 3 luni.

De cealaltă parte, Roman a menționat că nu va renunţa la plângerea penală împotriva fostului coleg de partid.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: