VIDEO Ce spune SUA despre rezoluția de la Tiraspol? Declarația Departamentului de Stat american
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ce spune SUA despre rezoluția de la Tiraspol? Declarația Departamentului de Stat american

Autoritățile de la Washington urmăresc situația din regiunea transnistreană „îndeaproape”, dat fiind rolul din ce în ce mai agresiv și destabilizator al Federației Ruse în Europa. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA Matthew Miller, după ce autoritățile separatiste din stânga Nistrului au cerut „protecția” Rusiei de așa-zisele „presiuni” din partea Chișinăului. Oficialul american a subliniat că SUA susține „ferm” suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. 

În timpul unei conferințe de presă din 28 februarie, Miller a fost întrebat ce părere are SUA despre ce se întâmplă în regiunea transnistreană, după solicitarea de „protecție” din partea Rusiei făcută de către autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol.

Având în vedere rolul din ce în ce mai agresiv și destabilizator al Rusiei în Europa, urmărim foarte atent acțiunile Rusiei în Transnistria și situația mai largă de acolo îndeaproape. Statele Unite susțin ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute internațional. Continuăm să încurajăm Chișinăul și Tiraspolul să lucreze împreună și identifice soluții la preocupări stringente pe ambele maluri ale Nistrului”, a declarat Matthew Miller.

Precizăm că, pe 28 februarie, „Congresul deputaților de toate nivelurile” din stânga Nistrului a adoptat o rezoluție prin care, printre altele, Federației Rusei se solicită, să „protejeze” regiunea transnistreană, în condițiile „presiunilor tot mai mari din partea Republicii Moldova”. În reacție, vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian a calificat declarațiile Tiraspolului ca fiind „propagandistice”.

La rândul său, deputatul Constantin Zatulin a declarat că apelul regiunii transnistrene a fost recepționat și va fi dezbătut de Duma de Stat a Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: