screenshot

(VIDEO) „Mă băgam în fața mamei și îl rugam pe tata să n-o bată”. Copilăria Anastasiei Nichita, campioană la lupte libere

Luptătoarea Anastasia Nichita, una dintre sportivele care vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, a vorbit într-un documentar despre copilăria sa grea. Aceasta a povestit despre certurile violente dintre părinții săi și despre situațiile când își apăra mama, riscând să fie ea însăși lovită, dar și despre lipsa acută a banilor.

„Tata nu vedea acasă câte o săptămână și venea la sfârșit de săptămână și nu aducea bani. Pleca la muncă, dar nu aducea bani acasă. Mama lucra servitoare și singurul salariu era al ei – de 200-300 de lei. Îmi amintesc mai mult situațiile dintre părinți – neînțelegeri, certuri. Tata venea beat acasă și o bătea pe mama. Se întâmpla destul de des. Îmi amintesc că deseori mă băgam în fața mamei și îl rugam pe tata să n-o bată”, a povestit sportiva.

Anastasia Nichita a mai povestit despre faptul că mama sa a plecat să lucreze peste hotarele țării: „Dacă ar fi rămas în Moldova, cred că nu mai era să fie printre noi, pentru că bătăile de care avea parte erau destul de serioase. Împreună cu fratele, am rămas în grija bunicii. (…) Când eram la bunica, fratele a început să frecventeze secția de lupte. Într-o zi a venit cu ideea: Nastea, hai și tu la lupte. Inițial nu am vrut, dar el se ținea de mine”.

Tânăra și-a amintit și de lipsurile financiare prin care a trecut: „Au fost momente în care nu aveam bani de haine, de un gel de duș, de un șampon, o pastă de dinți. De obicei se făceau competiții și drept premii se dădeau și bani. De multe ori, numai de asta și voiam să câștig”.

Anastasia Nichita este originară din Moldova. În 2023, ea a fost declarată cea mai bună sportivă a anului, după ce a câștigat titlul de campioană mondială și europeană. De asemenea, ea a fost desemnată cea mai bună luptătoarea a anului 2023 din Europa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: