VIDEO Mită de €3000 pentru un avocat „cu influență” asupra judecătorilor Curții de Apel Bălți
Full Article 2 minutes read

VIDEO Mită de €3000 pentru un avocat „cu influență” asupra judecătorilor Curții de Apel Bălți

Un avocat și complicele acestuia au fost reținuți de oamenii legii pentru trafic de influență. Pentru reținerea în flagrant delict au fost implicați și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Apărătorul este bănuit că a pretins 3000 de euro de la o persoană vizată într-un dosar, pretinzând că ar avea influență asupra completului de judecată.

Avocatul a pretins de la un cetățean suma de 3 000 euro. Bănuitul ar fi susținut că are influență asupra completului de judecată care examinează cauza penală de învinuire a acestuia și ar putea determina persoane cu funcție de demnitate publică să adopte o decizie favorabilă, prin menținerea sentinței emise de instanța de fond.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală întreprinse, pe 8 decembrie 2021, avocatul și intermediarul său au fost reținuți, în timpul transmiterii primei tranșe din suma pretinsă. Este vorba despre 20 000 lei – echivalentul la 1 000 euro, predestinată „pentru influențarea judecătorilor din cadrul Curții de Apel Bălți”, potrivit Procuraturii Anticorupție.

Mijloacele primite, avocatul le-a transmis intermediarului, pentru ca acesta la rândul său, să-i convertească în valută străină, euro. Ulterior, mijloacele bănești convertite în euro, conform înțelegerii prealabile, urmau să ajungă înapoi la avocat.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 ore, iar pe caz a fost pornită urmărirea penală pe faptul trafic de influență.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: