VIDEO Momentul în care premierul japonez mănâncă un pește de la Fukushima pentru a demonstra că nu este dăunător
Full Article 2 minutes read

VIDEO Momentul în care premierul japonez mănâncă un pește de la Fukushima pentru a demonstra că nu este dăunător

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida s-a filmat cum mănâncă un pește de la Fukushima, pentru a demonstra siguranța fructelor de mare în zona centralei nucleare locale, de unde autoritățile au început să scurgă apa radioactivă. Premierul, împreună cu echipa sa au numit bucatele „gustoase”, informează Дождь.

Membrii guvernului japonez au luat masa cu fructe de mare de la Fukushima împreună cu Kishida. Ei au numit mâncarea gustoasă și au spus că nu poate dăuna sănătății.

Pe 24 august, compania japoneză Tokyo Electric Power Co, prin hotărârea guvernului de la Tokyo, a început descărcarea apei din centrala nucleară Fukushima-1, care se acumulase în stație ani de zile după accident, în Oceanul Pacific. S-a decis drenarea lui la un kilometru de coastă printr-un tunel subacvatic.

Autoritățile spun că măsurile nu vor dăuna mediului: apa este purificată și foarte diluată. Cu toate acestea, conține elemente radioactive în compoziția sa. Din acest motiv, China a anunțat pe 24 august interzicerea importului de fructe de mare din Japonia.

Amintim că în luna iulie 2022, un politician din India a băut un pahar cu apă dintr-un râu „sfânt” pentru a le dovedi localnicilor că sunt în siguranță şi că apa este curată, iar ulterior a fost internat în spital după ce s-a îmbolnăvit. Bhagwant Mann a fost transportat cu avionul la New Delhi după ce a băut apa poluată din Kali Bein.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: