Picnic cu procurorii anticorupție. Dragalin: „Colegii de la nord au adus fructele și legumele, colegii de la sud – brânză”
Full Article 2 minutes read

Picnic cu procurorii anticorupție. Dragalin: „Colegii de la nord au adus fructele și legumele, colegii de la sud – brânză”

Vinerea trecută, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au fost la picnic. Șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin a declarat că reuniunea în aer liber contribuie la consolidarea echipei instituției. Ea a mai spus că a avut ocazia să discute cu procurorii despre starea actuală din PA, dar și „alte domenii, și nu dosare penale”. 

„Am invitat procurorii din Procuratura Anticorupție la un picnic, vinerea trecută. Fiecare dintre noi am contribuit la această petrecere. Deci, unii au adus peștele, alții au adus carnea, colegii de la nord au adus fructele și legumele, colegii de la sud au adus brânză și alte lucruri. Noi fiecare am contribuit. A fost, din punctul meu de vedere, un lucru care ne ajută foarte mult să consolidăm echipa, dar am avut și ocazia să discutăm între procurori despre starea actuală, deci cum se simt procurorii la moment”, a comunicat Dragalin.

„Am avut o șansă să vorbim mai mult pe alte domenii, și nu dosare penale”, a adăugat șefa PA. „De obicei ziua mea e încărcată, ședințe după ședințe, anume pe dosare penale. (…) Am avut o șansă să discutăm cu procurorii despre îngrijorările pe care le au și eu le înțeleg”, a conchis Dragalin.

Despre organizarea unui picnic cu procurorii, șefa PA a vorbit pe 1 august, când a ieșit la raport cu ocazia unui an în fruntea instituției. De precizat că Dragalin a intrat oficial în funcție de la 1 august 2022. În cadrul declarațiilor de presă din 1 august, Dragalin a cerut de la deputați reforma Procuraturii: „Vrem să putem intercepta telefoane, să putem pune camere sau microfoane, să înregistrăm discuții”. Potrivit șefei PA, la moment legea nu-i permite instituției să efectueze acest lucru, însă doar așa pot fi acumulate „suficiente probe pentru a atrage la răspundere pe cei care comit infracțiuni de corupție”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: