VIDEO Năstase acuză autoritățile de trădare de patrie din cauza contractului cu Gazprom. Cere Procuraturii să inițieze un dosar penal
Full Article 3 minutes read

VIDEO Năstase acuză autoritățile de trădare de patrie din cauza contractului cu Gazprom. Cere Procuraturii să inițieze un dosar penal

Fostul președinte al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase cere Procuraturii Generale să deschidă un dosar penal pentru trădare de patrie. Motivul invocat este contractul încheiat de către partea moldovenească cu Gazpromul. Reacția vine după ce una dintre anexele contractuale a fost făcută publică, deși constituia secret comercial.

Consilierul municipal Andrei Năstase susține că este vorba de un contract „păgubos pentru Republica Moldova” și care ar avea un „iz penal”.

Un contract care face dovada faptului că suntem în fața unei trădări naționale, a poporului. O trădare care trebuie anchetată penal. Și voi face o plângere în zilele ce urmează la procurorul general pentru a pune în mișcare o acțiune penală cu privire la trădarea de țară din partea acestei guvernări și nimeni nu ar trebui să se ascundă acum în spatele acestui domn – Spînu. Responsabilitatea o poartă de la președinte la prim-ministru și la întreg cabinetul de miniștri”, a declarat Năstase într-o intervenție LIVE pe Facebook.

Năstase a mai spus că împotriva sa a fost lansat un „linșaj mediatic” în urma votului consilierilor Platformei DA din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în legătură cu privatizarea terenului din fața centrului comercial „UNIC”, urmărindu-se, de fapt, să se distragă atenția de la problemele cu adevărat importante cu care se confruntă țara.

Vă bateți cu mine din frică să nu ies într-o zi în stradă, pentru că m-a ajuns cuțitul la os și pe oamenii din sate și orașe. Sunt într-o serioasă opoziție cu toți cei care se află astăzi la guvernare, cu toți acești incompetenți, ipocriți, impostori, care-și bat joc de țară. (…) Cer dosar penal pe acești netrebnici”, a mai spus consilierul municipal.

Andrei Năstase a mai spus că malul drept al Nistrului ar achita pentru facturile la gaz al malului stâng. Președintele consiliului de administrație al Moldovagaz Vadim Ceban a publicat o precizare, prin care anunță că această informație este falsă.

Datoria Tiraspoltransgaz pentru furnizarea gazului natural în regiunea transnistreană nu este luată în considerare de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în tariful final pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului. Vreau să fie clar pentru toți: Moldovagaz nu plătește niciun bănuț pentru consumatorii Tiraspoltransgaz”, a explicat Ceban.

Amintim că, pe 22 februarie, în presă a fost publicată o anexă a contractului încheiat cu Gazpromul, privind furnizarea de gaz natural. Directorul Moldovagaz Vadim Ceban a anunțat că va sesiza Procuratura Generală și va iniția o anchetă internă, întrucât informațiile constituie secret comercial și ar putea pune în pericol înțelegerea dintre părți. La rândul său, vicepremierul Andrei Spînu a declarat că nu va comenta veridicitatea documentului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: