VIDEO „Nu ne-am gândit să fie chiar domn primar”. Declarațiile mamei băiatului de 14 ani, lovit mortal la Nisporeni
Full Article 6 minutes read

VIDEO „Nu ne-am gândit să fie chiar domn primar”. Declarațiile mamei băiatului de 14 ani, lovit mortal la Nisporeni

Mama băiatului de 14 ani din satul Boldurești a raionului Nisporeni, lovit mortal de o mașină, crede că fiul ei ar fi fost în viață dacă ambulanța ar fi venit mai devreme sau dacă primarul, suspectat de tamponare mortală, „îl lua în mașină și îl ducea la Nisporeni, chiar dacă era băut”. Femeia a spus că a aflat de pe internet că primarul localității este suspectat de cele întâmplate. Ulterior, ea ar fi auzit că în mașină „era și soția primarului”, care era învățătoarea de limba engleză a fiului ei. Acum femeia, chiar dacă crede că primarul nu va sta în închisoare „nici un an”, vrea ca acesta să fie pedepsit. „Altceva nu dorim nimic. Și putere de la Dumnezeu să trecem peste așa durere, dar nu știu dacă o să putem trece”, a comunicat ea. 

Femeia a spus la emisiunea „Destine Adrian Prodan” că în seara când băiatul ei Mihai a fost lovit mortal ea se afla acasă, împreună cu ceilalți doi copii mai mici ai ei – cu fetița de 6 ani și cu băiețelul de 2 ani și o lună. Ea a precizat că mai are o fiică, în vârstă de 18 ani, care se află în afara țării.

Femeia a menționat că fiul ei în acea seară a ieșit la plimbare.

I-am spus că e frig, să nu se ducă și scurta nu-i așa de groasă. El a spus că: mama eu iau scurta lui tata că e mai groasă. A spus că nu stă mult, era 7 și 40 de minute, „că știu că la 9 trebuie să fiu acasă”. (…) În seara ceea tare a vrut să iasă. Am văzut că insistă să iasă și i-am spus „să nu stați mult””, a relatat femeia.

Era trecut de 21:00 când a aflat despre cele întâmplate. Ajunsă la fața locului, femeia nu a găsit nici ambulanța și nici poliția deși înainte de aceasta a sunat la 112. Potrivit ei, ambulanța a venit aproximativ peste o oră. Tot atunci a venit și poliția.

La autopsie mi-au spus că el [băiatul] undeva jumate de oră a mai trăit. (…) Dacă veneau sau dacă criminalul avea inimă de părinte, că și el tot e părinte, și se oprea… Chiar dacă era băut, îl lua în mașină și îl ducea la Nisporeni, la spital. Poate îl scăpa. (…) Să încerce măcar să îi acorde primul ajutor, dar el s-a dus”, a comunicat femeia. Potrivit ei, băiatul a suferit cea mai mare lovitură la cap.

După ce l-au dus la morgă pe băiat, rudele femeii s-au înțeles să plece a doua zi la primar pentru a cere înregistrările de pe camerele de luat vederi care sunt în parcul din centrul satului. „Da nu ne-am gândit că poate să fie chiar domn primar”, a povestit femeia.

Ea a spus că a aflat de pe internet că primarul este suspectat de cele întâmplate. Ulterior, ea a aflat că primarul venea în seara respectivă „de la un banchet, de la o zi de naștere de la Nisporeni”. Edilul ar fi fost văzut cum s-a urcat la volan. „Era foarte beat”, ar fi spus mai mulți martori femeii.

Ea a adăugat că „se bănuiește că era și soția primarului” în mașină. Soția primarului era învățătoarea de limba engleză a băiatului.

Femeia crede că primarul nu va sta în închisoare „nici un an, la câți cunoscuți are, la câtă putere are”.

Eu încă îmi aștept copilul acasă, sincer vă spun. Da, am fost conștientă când l-au adus acasă în sicriu. (…) Am văzut când l-au dat în groapă, dar eu îl aștept acasă sincer”, a comunicat ea.

Potrivit femeii, toți îl știau pe primar „de om cumsecade, de gospodar”. „De atâta și l-am ales primar, noi nu am știut că el dintr-un om cinstit o să devină criminal”, a menționat ea, adăugând că primarul se află la al doilea mandat.

Mama băiatului lovit mortal vrea doar: „Să-l pedepsească pe criminal. Altceva nu dorim nimic. Și putere de la Dumnezeu să trecem peste așa durere, dar nu știu dacă o să putem trece”.

Prietenul băiatului tamponat mortal, Boris, a spus că el a fost la fața locului când Mihai a fost lovit de mașină. Potrivit acestuia, ei – în total 3 băieți – au ieșit la alergat. Boris a menționat că nu a observat numerele mașinii, doar că aceasta avea o viteză mare.

***

Pe 19 februarie, poliția a anunțat despre un accident mortal în raionul Nisporeni, unde un minor în vârstă de 14 ani a murit, după ce a fost tamponat de un vehicul. Se menționa că șoferul, care a comis accidentul, a fugit de la fața locului.

Pe 21 februarie, poliția a anunțat că șoferul s-a dovedit a fi primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, iar mașina implicată în accident era de serviciu. Primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni este Nicanor Ciochină. A candidat independent la alegerile locale din 2023. Anterior, Nicanor Ciochină a fost șef al Inspectoratului de Poliţie Nisporeni.

Totodata, polițiștii au anunțat că un medic stomatolog este suspectat că l-ar fi ajutat pe primarul din Boldurești la inducerea în eroare a oamenilor legii. Acesta ar fi găsit o mașină identică cu cea implicată în accident, care era de serviciu, și ar fi participat la montarea plăcuței de înmatriculare pe noua mașină.

Mai târziu, portalul pulsmedia.md a scris cu referire la sursele proprii că primarul de Boldurești și ex-șef Inspectoratului de Poliție Nisporeni, Nicanor Ciochină, ar fi fost ajutat de către un factor de decizie din cadrul Procuraturii raionale Nisporeni ca să ducă în eroare ancheta în cazul copilului de 14 ani lovit mortal Ar fi vorba de șeful adjunct al Procuraturii Nisporeni, care este și fratele suspectului. Pe 22 februarie, Consiliul Superior al Procurorilor a declarat că s-a autosesizat și a dat asigurări că sunt întreprinse „toate acțiunile” pentru stabilirea circumstanțelor pe caz.

Pe 23 februarie s-a decis că primarul de Boldurești își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciar. Stomatologul reținut pentru că l-ar fi ajutat pe Ciochină să se eschiveze de la răspundere este cercetat în libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: