(VIDEO) Percheziții la domiciliul unui locuitor al raionului Orhei. Poliția a ridicat mai multe pumnale, cuțite și arme pneumatice
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Percheziții la domiciliul unui locuitor al raionului Orhei. Poliția a ridicat mai multe pumnale, cuțite și arme pneumatice

Oamenii legii au efectuat, pe 16 februarie, percheziții la domiciliul unui bărbat, locuitor al satului Susleni. În rezultat au fost depistate mai multe tipuri de arme, tuburi de cartușe, un termovizor și un motor de barcă, care s-a stabilit că a fost furat în vara anului 2022.

Potrivit Poliției, perchezițiile la domiciliul bărbatului, în vârstă de 51 de ani, au fost demarate în urma parvenirii unei informații operative.

„În rezultat au fost depistate și ridicate două arme pneumatice, 34 de tuburi de cartușe, un termovizor, o lunetă, 2 pumnale, 2 cuțite de vânătoare, o armă de foc păstrată contrar cerințelor prevăzute de legislație, precum și un motor pentru barcă, care s-a stabilit că a fost sustras de pe malul râului Nistru în vara anului 2022”, se arată în comunicatul Poliției.

Audiat de polițiști, bărbatul nu a putut explica proveniența armelor și a obiectelor interzise, dar și scopul deținerii acestora.

Persoana urmează să fie sancționată conform legislației, pentru păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit și fără acte de proveniență.

În acest context, Poliția reiterează că, în conformitate cu prevederile Legii nr.130, privind regimul armelor şi al muniţiilor, toate persoanele fizice şi juridice care deţin în posesie arme au obligaţia să se prezinte la organele de poliţie în a căror rază de competenţă teritorială îşi au domiciliul ori sediul, pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru deţinerea ori portul şi folosirea armelor, pentru eliberarea documentelor corespunzătoare, în condiţiile legii.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: