Statele Unite ale Americii vor acorda un ajutor de 30 de milioane de dolari Republicii Moldova pentru depășirea crizei energetice. Informațiile au fost confirmate pe 6 ianuarie de către Preşedinţia Republicii Moldova.
În ultimele zile ale anului trecut țara noastră a primit, prin Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), un sprijin bugetar direct de 30 de milioane dolari din partea Statelor Unite ale Americii.
Fondurile vor fi folosite pentru depășirea crizei energetice, inclusiv, pentru a compensa facturile cetățenilor noștri și a ajuta agenții economici să facă față prețurilor mari la resursele energetice.
Mobilizarea acestor resurse va contribui la diminuarea impactului războiului purtat de Rusia în Ucraina și ne va ajuta să răspundem nevoilor critice ale țării noastre.
„Republica Moldova este foarte recunoscătoare pentru parteneriatul cu Statele Unite. Țara mea încă mult timp va simți consecințele războiului Rusiei. Noi deja ne confruntăm cu greutăți și probleme – s-a agravat criza energetică și cea alimentară, economia a fost serios afectată de război, iar această investiție ne va ajuta să diminuăm presiunile bugetare, cu care ne confruntăm în iarna curentă. Ne va ajuta să oferim susținerea populației, să menținem stabilitatea în țară și să continuăm reformele”, a declarat Maia Sandu.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!