Voicu: Plahotniuc încă nu a fost dat în urmărire internațională
Full Article 2 minutes read

Voicu: Plahotniuc încă nu a fost dat în urmărire internațională

Fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, nu a fost dat, deocamdată, în urmărire internațională. Precizarea a fost făcută marți, 18 februarie, de către ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, după ședința Colegiului Ministerului Afacerilor Interne.

Întrebat de jurnaliști care este situația privind căutarea lui Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și Constantin Țuțu, ministrul de Interne a explicat că toți trei au fost dați în urmărire națională. Totuși, doar ultimii doi au fost dați și în urmărire internațională.

„Cu referire la Plahotniuc, se perfectează documentele necesare către colegii noștri de la Europol, pentru a fi anunțat în căutare internațională. Nu avem un răspuns de la această instituție”, a declarat Voicu.

Amintim că luna trecută, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a precizat că autoritățile de la Chișinău au primit un răspuns de la Interpol, prin care instituția a confirmat că a recepționat scrisoarea privind anunțarea în căutare internațională a lui Vladimir Plahotniuc.

Precizăm că, în data de 11 decembrie, Centrul Național Anticorupție a anunțat că solicitarea de anunţare în căutare pe canalele Interpol în vederea arestării şi extrădării învinuitului a fost transmisă în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol încă în octombrie 2019.

O lună mai târziu, Departatamentul de Stat al SUA a anunțat că fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, dar și familia acestuia, nu sunt eligibili de a primi viză americană.

La începutul lunii decembrie, acesta a primit interdicție de intrare pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului. 

Precizăm că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova la scurt timp după trecerea în opoziție a Partidului Democrat, pe care îl conducea. Ulterior, Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia formațiunii politice.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: