„Vom lucra cot la cot pentru a-i apăra pe românii din stânga Nistrului”. Ion Iovcev a acceptat funcția de consilier al unui europarlamentar (FOTO)
Full Article 2 minutes read

„Vom lucra cot la cot pentru a-i apăra pe românii din stânga Nistrului”. Ion Iovcev a acceptat funcția de consilier al unui europarlamentar (FOTO)

Ion Iovcev, fostul director al singurului liceu cu predare în limba română de la Tiraspol, a acceptat funcția de consilier al parlamentarului european român Eugen Tomac. Pe 29 septembrie, europarlamentarul a publicat o fotografie din biroul său de la București.

„Mă bucur mult că domnul profesor Ion Iovcev s-a alăturat echipei mele și vom lucra cot la cot pentru a-i apăra pe românii din stânga Nistrului și nu numai. Oficial, domnul Iovcev este funcționar european și se va ocupa de monitorizarea situației drepturilor omului în R. Moldova și în statele din Parteneriatul Estic”, a menționat Tomac.

Europarlamentarul român a mai scris că Ion Iovcev deține experiența necesară pentru a prezenta realitatea din regiune așa cum este.

„Vom lucra intens pentru a repune pe agenda de priorități a Uniunii Europene chestiunea transnistreană. Rusia trebuie să plece din R. Moldova, iar cetățenii din zona de conflict au dreptul să trăiască în pace și bunăstare”, a mai scris Tomac.

Ion Iovcev a deținut funcția de director al Liceului cu predare în limba română „Lucian Blaga” de la Tiraspol timp de 29 de ani. A fost apreciat cu Ordinul Republicii pentru activitatea sa. În 2014 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României”. Distincția i-a fost oferită de ex-președintele României, Traian Băsescu, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru contribuţia la afirmarea şi apărarea identităţii etnice şi culturale a comunităţilor româneşti.

Pe 22 iunie, Ion Iovcev a anunțat despre demiterea sa. El a precizat că ordinul a fost semnat de ministrul interimar al Educației, Lilia Pogolșa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: