Zăpadă și viscol în nordul țării. Cum se circulă la această oră pe drumurile naționale?
Full Article 2 minutes read

Zăpadă și viscol în nordul țării. Cum se circulă la această oră pe drumurile naționale?

Administrația de Stat a Drumurilor informează pe 13 februarie că circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale se efectuează în condiții normale. 

În noaptea din 12 spre 13 februarie, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute, în zona de Nord a nins și a viscolit, partea carosabilă, în unele regiuni, fiind înzăpezită și lunecoasă. În această perioadă, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au executat pe drumurile publice naționale din nordul țării lucrări de deszăpezire, combatere a gheții și patrulare. În zona de Centru au fost efectuate lucrări de combatere a ghețușului și patrulare, în zona de Sud – lucrări de patrulare.

În procesul tehnologic au fost implicate 157 de utilaje speciale și antrenați 153 muncitori rutieri. Administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a ghețușului. Codul Galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare până la data de 18 februarie.

Datorită pătrunderii maselor de aer rece de origine arctică, în perioada 12 – 18 februarie, temperatura aerului noaptea treptat va scădea de la -8..-13°C până la -14..-19°C, spre sfârșitul perioadei – la nord până la -20..-22°C, ziua –  va scădea până la -8..-13°C.

Între 12 și 13 februarie, vântul va prezenta intensificări de până la 17-22 m/s, pe drumuri se va semnala ghețuș.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului pe care îl vor parcurge, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: