Zelenski, a doua vizită în afara Ucrainei de la începutul războiului. Este așteptat în Marea Britanie
Full Article 2 minutes read

Zelenski, a doua vizită în afara Ucrainei de la începutul războiului. Este așteptat în Marea Britanie

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski urmează să efectueze o vizită în Marea Britanie, pe 8 februarie. Anunțul a fost făcut de biroul premierului britanic, comunică Sky News.

„Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski va veni astăzi în Marea Britanie pentru a se întâlni cu Rishi Sunak și militarii ucraineni”, se comunică în declarație. 

„Vizita președintelui Zelenski în Marea Britanie este o acțiune de curaj, hotărâre și luptă a țării sale, precum și a prieteniei neîntrerupte ntre țările noastre”, a spus premierul Rishi Sunak, scrie Evening Standard.

De la începutul războiului Zelenski a efectuat doar o vizită în afara Ucrainei când a mers în SUA și s-a oprit în Polonia la întoarcere.

Ukrainskaea Pravda scrie că se așteaptă ca Zelenski să țină un discurs în Parlamentul britanic.

Ulterior, Zelenski este așteptat la Bruxelles pentru a participa la un summit. Un summit extraordinar al liderilor europeni va avea loc joi şi vineri, iar printre temele de pe agendă vor fi şi evoluţiile războiului din Ucraina şi solidaritatea UE faţă de Kiev.

***

Precizăm că în perioada 4 – 8 februarie curent, și premierul Natalia Gavrilița efectuează o vizită de lucru la Bruxelles.

Din delegația Republicii Moldova la Consiliul de Asociere fac parte: vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu, vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian, vicepremierul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, ministrul Economiei Dumitru Alaiba, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea și secretarul de stat în cadrul Cancelariei de Stat Adrian Băluțel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: