20 de minute cât două ore? Autoritățile române reacționează la nemulțumirile lui Nicolae Botgros de la frontieră
Full Article 2 minutes read

20 de minute cât două ore? Autoritățile române reacționează la nemulțumirile lui Nicolae Botgros de la frontieră

Poliția de Frontieră din România a venit cu detalii după ce dirijorul Nicolae Botgros s-a plâns în spațiul public că, împreună cu orchestra „Lăutarii”, ar fi fost nevoit să petreacă mai mult de două ore în vama moldo-română, din cauza controalelor. Într-un comentariu pentru NM, instituția a precizat că verificările mijlocului de transport în care se afla artistul au durat 20 de minute. 

Potrivit Poliției de Frontieră Română, cazul la care face referire Nicolae Botgros a avut loc în punctul de trecere a frontierei (PTF) Albița-Leușeni.

În cazul de față, persoana care s-a prezentat la control nu deține pașaport de serviciu sau diplomatic, fapt pentru care, în conformitate cu Codul Frontierelor Schengen, nu poate efectua controlul de frontieră în regim prioritar. Totuși, în cazurile când există o solicitare motivată pentru prioritizarea controlului de frontieră, polițiștii de frontieră vin în sprijinul participanților la traficul transfrontalier și întreprind toate demersurile legale în acest sens. Controlul autocarului în discuție (cu un număr de 47 persoane) a fost efectuat de către polițiștii de frontieră în intervalul orar 02:40 – 03:00. Precizăm că niciun pasager din autocar nu a prezentat o motivare pentru urgentarea formalităților de contror”, a comunicat Poliția de Frontieră Română.

Amintim că, pe 20 mai, Nicolae Botgros s-a plâns în mediul online că ar fi fost nevoit să stea mai mult de două ore la vamă, împreună cu orchestra de muzică populară „Lăutarii”. Potrivit lui, cazul a avut loc recent la întoarcerea de la un concert din București. Dirijorul a sugerat că el și membrii orchestrei „Lăutarii” ar trebui să primească pașapoarte diplomatice, care le-ar acorda prioritate la trecerea vamei.

Poliția de Frontieră din Republica Moldova a declarat pentru NM că a asigurat trecerea rapidă a frontierei pentru artiști, menționând, la fel, că pe partea moldovenească timpul de așteptare nu a depășit 20 de minute.

***

Nicolae Botgros este artist al Poporului și conducătorul Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: