A bătut patru persoane pentru că vorbeau altă limbă, iar ulterior a săvârșit un omor. Câți ani de închisoare a primit un tânăr din capitală?
Full Article 2 minutes read

A bătut patru persoane pentru că vorbeau altă limbă, iar ulterior a săvârșit un omor. Câți ani de închisoare a primit un tânăr din capitală?

Un tânăr de 27 de ani a bătut patru bărbați pentru că vorbeau limba rusă. Totodată, ar fi omorât un alt bărbat pentru că nu i-a permis să fure un calorifer uzat ce se afla într-o încăpere din sectorul Ciocana al capitalei. În acest sens, instanța l-a condamnat la 25 de ani de închisoare. 

Pe 31 ianuarie, Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani l-a recunoscut vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de omor, vătămare gravă a integrității corporale, precum și trei episoade de vătămare medie a integrității corporale, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 25 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului a sumei de 91 849 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Potrivit procurorilor, tânărul în zile diferite ale lunilor decembrie 2021 și ianuarie 2022 a bătut patru bărbați din motive de ură națională, deoarece victimele erau vorbitori de limba rusă.

Totodată, acesta pe 12 ianuarie 2022 a omorât un bărbat, care nu i-a permis să fure un calorifer uzat ce se afla într-o încăpere din sectorul Ciocana al capitalei.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă – arestarea preventivă.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: