Татьяна Султанова, NewsMaker

A fost desemnat producătorul de la care vor fi cumpărare 100 de autobuze noi pentru Chișinău

Autoritățile municipale vor cumpăra 100 de autobuze noi pentru „Parcul Urban de Autobuze” de la ofertantul MAZ. Acesta a fost desemnat câştigătorul concursului, a anunțat primarul capitalei Ion Ceban pe 27 aprilie.

Conform deciziei membrilor grupului de lucru din cadrul municipalității, dintre cei 6 participanți la cea de-a doua licitație cu privire la achiziționarea autobuzelor, participantul MAZ a propus cea mai avantajoasă ofertă în raport calitate – preț.

– MAZ – 116.000 EURO (140.100 USD) – 72 luni garanţie

– Isuzu Anadolu – 124.000 EURO (149.205 USD) – 78 luni garanţie

– Xiamen King Long – 125.000 EURO (150.720 USD) – 61 luni garanţie

– BMC Otomotiv – 135.500 EURO (163.376 USD) – 49 luni garanţie

– Otokar Otomotiv – 141.500 EURO (170.634 USD) – 48 luni garanţie

– Temsa – 152.000 EURO (183.000 USD) – 48 luni garanție

Conform criteriului aplicat factorului de evaluare pe primele 3 locuri s-au plasat:

  1.  Ofertantul MAZ a acumulat 97,69 puncte
  2.  Isuzu Anadolu a acumulat 95,73 puncte
  3.  Otokar Otomotiv a acumulat 75,93 puncte.

„Precizez că 2 ofertanţi – Xiamen King Long și BMC Otomotiv au fost descalificaţi din motivul neprezentării clarificărilor solicitate. Totodată, oferta operatorului Temsa a fost respinsă pentru că nu corespundea cerinţelor expuse în documentaţia de atribuire”, a precizat Ceban.

Conform cerințelor obligatorii, municipalitatea a dispus ca, pe perioada garanției, câștigătorul să asigure deservirea autobuzelor din surse proprii, schimbul componentelor: lubrifianți; filtre; curele; precum și deservirea sistemelor de aer condiționat și a consumabililor.

Municipalitatea a inițiat repetat la 25 februarie, licitația deschisă privind achiziționarea a 100 de unități noi pentru Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”. Suma prevăzută pentru lotul de unități este de 270 milioane de lei.

Menționăm că la sfârșitul lunii noiembrie 2020, Autoritatea Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat rezultatul licitației de achiziționare a o sută de autobuze, în urma contestării acestuia de către toți participanții.

În prezent, Parcul Urban de Autobuze al Capitalei are 143 de mijloace de transport, dintre care o sută au termenul de exploatare depășit.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: