A reușit Zelenski să îl convingă pe Orban? Întâlnire în Argentina, cu doar câteva zile înainte de summitul Consiliului European
Full Article 2 minutes read

A reușit Zelenski să îl convingă pe Orban? Întâlnire în Argentina, cu doar câteva zile înainte de summitul Consiliului European

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a avut o scurtă discuție cu premierul ungar Victor Orban, pe 10 decembrie, în timpul ceremoniei de învestire președintelui ales al Argentinei. Întâlnirea celor doi lideri a fost surprinsă în emisia live, difuzată pe canalul YouTube al Senatului argentinian.

Potrivit Evropeiskaya Pravda, Zelenski și Orban au vorbit în loja pentru oaspeți din Parlamentul argentinian. Atât autoritățile din Ucraina, cât și cele din Ungaria nu au oferit oficial detalii despre convorbire.

Ulterior, însă, purtătorul de cuvânt al premierului ungar Bertalan Havasi a declarat pentru MTI că politicienii au discutat despre aderarea Ucrainei la UE. Potrivit Havasi, Orban i-a spus lui Zelenski că statele membre ale UE discută în mod constant acest subiect.

***

Amintim că, pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat Consiliului European să înceapă negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucrainei. Decizia finală o vor lua liderii de stat și de guvern, la summitul Consiliului European din 14 – 15 decembrie. Pentru a demara negocierile este nevoie de aprobarea unanimă a celor 27 de state-membre ale blocului comunitar. Cu toate acestea, Ungaria se opune începerii negocierilor de aderare cu Ucraina.  Reuters, citând surse, a relatat că UE ar putea amâna decizia până în martie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: