captură video

„A venit timpul transformărilor pe care le merităm”. Violeta Ivanov s-a lansat în campania electorală

Candidata Partidului „ȘOR” Violeta Ivanov s-a lansat astăzi în campania electorală. Aceasta a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a fost însoțită de mai mulți deputați, printre care Denis Ulanov, Marina Tauber, Reghina Apostolova. Pe un ecran a fost conectat în transmisiune directă și deputatul Ilan Șor.

„Mulți ani la rînd politicienii ne-au împărțit în „ai noștri” și „ai voștri”. Au dezbinat societatea, au jefuit țara și ne-au lăsat fără speranța la o viață mai bună. A venit timpul transformărilor pe care le merităm. Pensionarii merită respect și grijă, copiii merită o educație mai bună, iar părinții lor un serviciu bine plătit. Oamenii de la sate merită să trăiască în condiții decente, iar cei care au plecat pentru o viață mai bună merită să revină la familiile lor”, a declarat Violeta Ivanov.

captură video

Violeta Ivanov a anunțat că programul său electoral include patru componente:

1. infrastructura și dezvoltarea regională;

2. agricultura;

3. protecția socială și sănătatea;

4. lupta cu corupția.

Și deputatul Ilan Șor, care nu se află în Republica Moldova, a luat cuvântul printr-o intervenție live. Acesta a îndemnat alegătorii să o voteze pe Violeta Ivanov, dacă își doresc o viață mai bună.

„Fiecare dintre contracandidații noștri a fost deja la putere, a demonstrat ce poate. Și noi am câștigat alegerile în mai multe localități. Și am demonstrat ce putem. Noi am demonstrat că ne ținem de cuvânt”, a declarat Ilan Șor.

Amintim că fostul primar de Orhei a fost condamnat la şapte ani de închisoare, încă în 2017, în prima instanță, pentru rolul jucat în „furtul miliardului” din sistemul bancar, dar procesul în apel trenează.

captură video

Tot astăzi, s-a lansat în campania electorală Igor Dodon. Iar la ora 11:00 urmează evenimentul de lansare al Maiei Sandu.

Amintim că alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt planificate pentru data de 1 noiembrie. CEC a aprobat deocamdată 6 candidaturi: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon și Maia Sandu. Alte două dosare sunt în curs de examinare. Este vorba despre Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

https://www.facebook.com/MarinaTauberOfficial/videos/656035248384941/?v=656035248384941

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

La Chișinău a avut loc primul Congres Național al Memoriei. Grosu: „Niciun popor nu-și poate construi viitorul fără a-și onora trecutul”

Pe 28 iunie, la Palatul Republicii din Chișinău, a avut loc primul Congres Național al Memoriei. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, la acest eveniment, dedicat promovării memoriei victimelor represiunilor politice din perioada 1917–1989, au participat reprezentanți ai autorităților și instituțiilor muzeale, cercetători, supraviețuitori ai represiunilor și tineri interesați de trecut.

„Ne-am adunat la acest congres nu doar pentru a evoca un trecut dureros, ci pentru a reafirma o responsabilitate comună – de a păstra vie memoria victimelor regimului comunist totalitar și de a transforma această memorie într-un fundament al demnității și rezilienței noastre ca societate”, a declarat ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun.

Totodată, ministrul a afirmat că, pentru prima dată, curriculumul nou integrează tematica represiunilor comuniste la orele de istorie, într-un volum mai mare. Potrivit ministrului, vor fi oferite manuale, ghiduri pentru profesori, inclusiv în școlile alolingve, stagii de formare pentru cadrele didactice, vor fi organizate concursuri tematice, expoziții digitale, podcasturi, activități extracurriculare, dar și un muzeu virtual în memoria victimelor regimului comunist.

„Victimele regimului comunist din Basarabia nu vor fi uitate. Noi avem datoria morală și civică să vorbim despre ororile și suferințele prin care au trecut toți cei care au avut de suferit în urma acțiunilor represive din 1941, 1949 și 1951. Ca istoric, dar și ca cetățean al Republicii Moldova, sunt mândru că astăzi a avut loc în premieră – primul Congres al Memoriei. Fiind istoric, pot să declar cu toată sinceritatea că niciun popor nu poate construi un viitor, dacă nu-și cunoaște și nu-și onorează trecutul”, a scris pe Facebook, cu referire la eveniment, președintele Parlamentului Igor Grosu.

Congresul a fost organizat sub egida Ministerului Culturii, Ministerului Educației și Cercetării, Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Moldova și a Institutului de Istorie al USM, la inițiativa Consiliului Memoriei, înființat la începutul anului 2025. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, evenimentul își propune să devină o platformă durabilă de dialog și colaborare între supraviețuitorii și descendenții victimelor deportărilor și represiunilor politice din perioada 1917–1989, pe de o parte, și actorii instituționali, civici și academici implicați în promovarea memoriei istorice, pe de altă parte.

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: