Ambasada Rusiei în România, despre starea de sănătate a lui Putin: „Vă îndemnăm să nu vă faceți griji”
Full Article 2 minutes read

Ambasada Rusiei în România, despre starea de sănătate a lui Putin: „Vă îndemnăm să nu vă faceți griji”

Ambasada Rusiei în România neagă informațiile apărute în presa de peste Prut precum că președintele rus Vladimir Putin ar fi grav bolnav. „Le suntem recunoscători celor care și-au exprimat dorința de a „ajuta vindecării” președintelui Putin, inclusiv chiar și de a deveni un donator dacă va trebui”, se arată într-un mesaj al Ambasadei.

Vă îndemnăm să nu vă faceți griji pentru sănătatea domnului președinte, întrucât zvonurile și speculațiile presei occidentale, din păcate, des replicate și în România, despre boala șefului statului rus sunt la fel de neadevărate ca și falsurile care apar constant despre, să zicem, „masacrele” efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka și alte localitățile Ucrainei. Angajații Ambasadei, la rândul lor, urează sincer sănătate tuturor oamenilor simpatizanți și grijulii care ne-au scris”, se arată în postare.

Pe 16 mai, cotidianul italian La Stampa a scris că Vladimir Putin a fost transportat de urgență la spital și operat de cancer, citând surse apropiate Kremlinului, dar şi informații distribuite pe Telegram de un fost colonel din aparatul de securitate rus.
Ulterior, stirea a fost preluată de presa din România.

În pofida speculațiilor din presă șeful de la Kremlin a apărut, în aceiași zi, la o reuniune cu liderii celorlalte țări din alianța militară CSTO, care a avut loc la Moscova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: