Angajați ai Biroului Migrație și Azil, suspectați de șantajul unei femei din Ucraina, stabilită la Ocnița
Full Article 1 minutes read

Angajați ai Biroului Migrație și Azil, suspectați de șantajul unei femei din Ucraina, stabilită la Ocnița

Doi funcționari ai Serviciului regional Nord al Biroului Migrație și Azil au fost reținuți de procurorii Oficiului Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii SIS.

Oamenii legii le impută estorcarea a 8000 lei, în diferite tranșe, de la un cetățean al Ucrainei – mamă a patru copii, locuitoare a raionului Ocnița. Motivul invocat de bănuiți era evitarea extrădării din Moldova a femeii pentru depășirea termenului de ședere legală în Moldova.  Prin urmare, în schimbul sumei cerute ilegal, aceștia-i promiseseră scutirea de amendă și prelungirea perioadei de aflare în Moldova.

Cei doi au fost reținuți în flagrant delict, după ce au fost monitorizați de către ofițerii SIS, care le-au deconspirat schema corupțională și în privința altor persoane, de la care bănuiții pretindeau sume de 8.000-10.000 lei.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor aspectelor cauzei, iar procurorii PCCOCS urmează să decidă asupra necesității solicitării de aplicare a arestului față de persoanele bănuite.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: