ANP: 20 de deținuți sunt infectați cu COVID-19. Unde sunt tratați aceștia?
Full Article 2 minutes read

ANP: 20 de deținuți sunt infectați cu COVID-19. Unde sunt tratați aceștia?

În prezent, în rândul persoanelor private de libertate, sunt de 20 cazuri active de COVID-19 și 14 cazuri aflate la etapa de recuperare. Informația a fost publicată de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pe 25 august.

Persoanele private de libertate care au fost testate pozitiv au fost transferate în Secția boli infecțioase a Penitenciarului nr.16-Pruncul, unde urmează tratament în regim de izolare. 19 dintre pacienți prezintă forme ușoare ale bolii, iar unul este în stare de gravitate medie.

ANP dă asigurări că Penitenciarul nr.16-Pruncul întrunește condițiile expuse de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Organizația Mondială a Sănătății și UNODC pentru gestionarea cazurilor confirmate cu infecția COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate. 

În total, de la izbucnirea pandemiei, au fost înregistrate  68 cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului penitenciar și 34 de cazuri COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate. Dintre acestea, 18 au fost sesizate în Penitenciarul nr.13-Chișinău, 15 din Penitenciarul nr.17-Rezina și o persoană care a fost transferată din Ucraina. În perioada menționată, nu a fost înregistrat nici un deces cauzat de infecția Covid-19.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: