Un german s-a vaccinat împotriva Covid de 217 ori din „motive private”. Ce au constatat oamenii de știință
Full Article 2 minutes read

Un german s-a vaccinat împotriva Covid de 217 ori din „motive private”. Ce au constatat oamenii de știință

Un bărbat din Germania a declarat că s-a vaccinat anti-Covid de 217 ori timp de 29 de luni, relatează hotnews.ro. Și-ar fi făcut numărul mare de vaccinuri din „motive private”. Datele se regăsesc într-un studiu, publicat în revista Lancet Infectious Diseases. O echipă de cercetare, care a aflat despre bărbat dintr-un articol de ziar, l-a contactat și invitat să fie supus la mai multe teste. Cercetătorii au constatat că sistemul imunitar al bărbatului este complet funcţional. „Nu am găsit niciun indiciu pentru un răspuns imunitar mai slab, ci dimpotrivă”, a declarat unul din autorii studiului. 

Bărbatul în vârstă de 62 de ani din Magdeburg, Germania, a declarat că şi-a făcut numărul mare de vaccinuri din „motive private”.

Cercetătorii au aflat despre bărbat dintr-un articol de ziar şi au întrebat dacă pot studia răspunsul organismului său la multiplele vaccinuri. „L-am contactat apoi şi l-am invitat să se supună la diverse teste în Erlangen. A fost foarte interesat să facă acest lucru”, a declarat doctorul Kilian Schober.

Echipa de cercetare a declarat că a văzut confirmarea oficială pentru 134 de vaccinări, care au inclus opt vaccinuri diferite. Ei s-au uitat la testele de sânge anterioare pe care bărbatul le făcuse şi au examinat, de asemenea, probe de sânge pe măsură ce a continuat să primească alte vaccinuri.

„Observarea faptului că nu s-au declanşat efecte secundare notabile în ciuda acestei hipervaccinări extraordinare indică faptul că medicamentele au un grad bun de tolerabilitate”, a declarat Schober.

Cercetătorii au constatat că sistemul său imunitar era complet funcţional. Potrivit echipei de cercetători, anumite celule imunitare şi anticorpi împotriva virusului care provoacă Covid-19 (Sars-CoV-2) erau prezente în niveluri considerabil mai ridicate în comparaţie cu persoanele care primiseră doar trei vaccinuri.

„În general, nu am găsit niciun indiciu pentru un răspuns imunitar mai slab, ci dimpotrivă”, a declarat unul dintre principalii autori ai studiului, Katharina Kocher.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: