Argint și bronz pentru Moldova la Olimpiada Internațională de Matematică
Full Article 1 minutes read

Argint și bronz pentru Moldova la Olimpiada Internațională de Matematică

Echipa Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, două medalii de bronz și trei mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale de Matematică desfășurată la Oslo, Norvegia, în perioada 9-16 iulie 2022, anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Potrivit sursei citate, medaliat cu argint a fost Dan Cernatinschi, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău.

Medaliile de bronz au fost adjudecate de Dragoș Port, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din mun. Chișinău și Marius Sclearuc, elev la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din mun. Chișinău, iar mențiuni de onoare au obținut Valeriu Ursu, Victor Purice și Adelina Andrei, elevi la Liceul Teoretic „Orizont” din mun. Chișinău.

La Olimpiada Internațională de Matematică au participat 579 de elevi din 104 țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 6 elevi și 2 profesori.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare i-au felicitat pe elevii olimpici, profesorii și părinții acestora, dorindu-le succese în continuare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: