Sportivii moldoveni au cerit argintul și bronzul la Campionatul European de Box din Slovenia
Full Article 2 minutes read

Sportivii moldoveni au cerit argintul și bronzul la Campionatul European de Box din Slovenia

Noi medalii pentru Republica Moldova. Boxerii Vasili Buzaiji și Alexandr Savciuc au cucerit argintul la Campionatul European de Box, ediția 2023, rezervat categoriei de vârstă U15, din Slovenia. Bronzul a fost cucerit de boxerul moldovean Andrei Timoscov, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit sursei citate, Vasili Buzaiji a obținut medalia de argint la categoria de greutate 42 kg. În lupta preliminară, acesta a trecut de sportivul din România Darius-Florin Sîrbu cu scorul de 3:2. La pătrimi, sportivul nostru a trecut de slovenul Berisha Rinor cu 5:0, iar în semifinală l-a învins pe sportivul Denys Misiuk din Israel, cu scorul 5:0, dar a cedat în faza finală a competiției în fața ucraineanului Serghei Artemenko, cu scorul 4:1.

Boxerul Alexandr Savciuc a cucerit și el medalia de argint. În lupta preliminară a obținut victorie asupra sportivului din Ungaria cu scorul de 5:0. În pătrimi a trecut de spaniolul Adrian Abad Pavon, iar în semifinală l-a învins pe azerul Adil Zalov cu scorul 5:0. În finală a cedat în fața englezului William Loveridge, cu scorul 4:1.

Sportivul moldovean Andrei Timoscov a obținut medalia de bronz la categoria de greutate 50 kg. În faza preliminară, el l-a bătut pe sportivul din Albania, Antonio Hoxha  cu scorul de 5:0. Într-o pătrime la învins pe sportivul din Lituania Jevgrafovs Kurts cu 3:1, dar a cedat în semifinale viitorului campion Karen Zakharyan din Armenia, cu scorul de 0:5. Astfel, Timoscov și-a asigurat medalia de bronz.

Campionatul European de Box s-a desfășurat în perioada 15 – 26 august în orașul Maribor din Slovenia. În total, competiția a reunit circa 400 de boxeri juniori din 32 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de sportivii Vasili Buzaiji, Alexandr Savciuc și Andrei Timoscov.

Sportivii moldoveni au cerit argintul și bronzul la Campionatul European de Box din Slovenia

mec.gov.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: