Avia Invest a anunțat că până pe 15 mai, toate obligațiile financiare ale companiei vor fi onorate în volum deplin
Full Article 2 minutes read

Avia Invest a anunțat că până pe 15 mai, toate obligațiile financiare ale companiei vor fi onorate în volum deplin

Compania Avia Invest, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, a declarat că „până la 15 mai absolut toate obligațiile financiare ale companiei, inclusiv pretențiile Autorității Aeronautice Civile vor fi onorate în volum deplin”. Asta după ce unul dintre fondatorii companiei a decis să acorde „un împrumut substanțial” pentru achitarea tuturor datoriilor curente.

Într-un comunicat al Avia Invest se arată că „pretențiile financiare reprezintă penalitățile la datoriile istorice ale companiei „Air Moldova”, formate în perioada în care era administrată de stat”.

„În actuala criză provocată de pandemia de COVID-19, aproape toate țările lumii, în măsura posibilităților, își susțin industria aviatică, conștientizând cât de grav a fost lovită de anularea zborurilor și încetarea activităților operaționale ale aeroporturilor. O excepție neplăcută este Republica Moldova care a lăsat în voia sorții aviația și întreprinderile conexe, lăsându-le să se descurce pe cont propriu”, se arată în comunicat.

În acest sens, „unul dintre fondatorii Avia Invest a decis să acorde un împrumut substanțial pentru achitarea tuturor datoriilor curente care au apărut din cauza pandemiei și stopării, aproape în totalitate, a activității Aeroportului Internațional Chișinău, dar și pentru stingerea restanțelor istorice, care s-au format nu din vina Avia Invest”.

De asemenea, compania informează despre semnarea unui acord de alocare a mijloacelor bănești în sumă de 170 milioane de euro cu investitorii, care vor fi accesibili în următoarele 30 de zile.

„Acești bani vor fi direcționați pentru onorarea angajamentelor investiționale în corespundere cu acordul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Inclusiv pentru construirea unui nou terminal de pasageri, al unui terminal de mărfuri, finalizarea construcției unei noi piste de decolare-aterizare, extinderea parcării auto, amenajărilor ș.a”, mai anunță Avia Invest.

Amintim că recent Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a venit cu precizări referitor la datoria companiei Avia Invest. AAC a menționat că „datoria Avia Invest SRL de peste 118 milioane lei, este datoria exclusivă a acestei companii, acumulată urmare a eschivării de la achitarea plăților de supraveghere din luna decembrie 2017 până în luna mai 2019, fără vreun motiv plauzibil în acest sens”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: