ZANGILAN, AZERBAIJAN - NOVEMBER 08: Azerbaijani military officers hoist Azerbaijani flag, while they sing Azerbaijani national anthem during the ceremony to celebrate the liberation of the city of Zangilan from the Armenian forces, in Zangilan, Azerbaijan on November 08, 2020. After liberating Zanglian, located at Iranian border, Azerbeijan has settled guardhouses at Mincivan, Soltanli, Serifan, Muganli, Tiri and Memmedbeyli. (Photo by Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency via Getty Images)

Azerbaidjanul și Armenia se acuză reciproc de bombardare

Pozițiile azere de la granița cu Armenia susțin că au fost supuse bombardamentelor intense din partea armeană în dimineața zilei de sâmbătă, 16 iulie. Cel puțin asta susține Ministerul Apărării din Azerbaidjan. Pe de altă parte, Ministerul Apărării al Armeniei, la rândul său, a raportat că partea azeră bombardează pozițiile armatei armene în direcția de est a graniței, scrie Interfax.

„Pe 16 iulie, de la 04:00 la 04:50, unități ale forțelor armate armene din mai multe poziții au supus unui foc intens, din diferite tipuri de arme de calibru mic, pozițiile armatei azere staționate în direcția așezării Zeilik din regiunea Kalbajar”, ​​a declarat departamentul militar al Azerbaidjanului într-un comunicat.

Ministerul Apărării azer a adăugat că „ca urmare a măsurilor de răspuns adecvate luate de unitățile armatei azere, inamicul a fost suprimat”.

Ministerul Apărării al Armeniei, la rândul său, a raportat că partea azeră bombardează pozițiile armatei armene în direcția de est a graniței. Potrivit serviciului de presă al Ministerului armean al Apărării, bombardamentul a fost efectuat în noaptea de sâmbătă, inclusiv cu arme de calibru mare.

„Incendiul unităților azere a fost înăbușit prin acțiuni de răzbunare”, a menționat serviciul de presă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Максим Андреев/NewsMaker

Vladimir Plahotniuc nu vrea să revină în Moldova? Precizările Procuraturii

Procuratura Generală anunță că oligarhul Vladimir Plahotniuc nu a acceptat să fie extrădat în R. Moldova. Instituția a făcut aceste precizări în contextul apariției unor informații în spațiul public privind un presupus acord al fostului lider democrat pentru extrădare.

Curtea de Apel din Atena, instanța competentă în examinarea procedurii de extrădare, a informat Procuratura Generală a țării noastre că numitul nu și-a exprimat consimțământul pentru extrădare în Republica Moldova”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii.

Amintim că IGP a anunțat, pe 22 iulie, că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost reținut în Grecia, potrivit informațiilor transmise oficial de Interpol Atena. Surse NewsMaker susțin că, odată cu el, ar fi fost reținut și fostul deputat Constantin Țuțu, considerat de mulți ani omul de încredere al oligarhului.

Contactat, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru NM că Plahotniuc a fost reținut pe aeroportul din Atena, Grecia, în momentul în care încerca să zboare în Dubai. Șeful poliției a precizat că autoritățile din Republica Moldova colaborează pentru a iniția procedurile de extrădare.

Procuratura Generală a nunțat, pe 24 iulie, că a transmis autorităților din Grecia cererea oficială de extrădare a fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc.

***

Reamintim că Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Pe masa procurorilor moldoveni sunt mai multe dosare în care ex-politicianul este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, crearea și conducerea unei organizații criminale, îmbogățire ilicită, exces de putere, corupere activă și fals în acte publice. În februarie 2025, Interpol a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională, după ce a refuzat o cerere similară a Chișinăului, în 2020.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu – considerat omul de încredere al lui Plahotniuc – este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: