Baba Dochia își scutură cojoacele? În mai multe regiuni ale țării a nins (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Baba Dochia își scutură cojoacele? În mai multe regiuni ale țării a nins (FOTO)

În mai multe regiuni ale țării a nins, în plină primăvară. Straturi de zăpadă s-au așternut, în noaptea de 13 spre 14 martie, în raioanele de nord, dar și centru ale țării, anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

ASD anunță că, începând cu seara zilei de 13 martie şi până în dimineața zilei de 14 martie, subdiviziunile întreprinderii au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. Mai exact, unitățile teritoriale au intervenit la Ungheni, Șoldănești, Florești, Călărași, Rîșcani, Ialoveni, Nisporeni, Sănătăuca, etc.

Potrivit sursei citate, pe parcursul nopții, în procesul tehnologic au fost antrenate aproximativ 16 utilaje speciale și 24 muncitori rutieri. Acești au folosit 15,2 de tone de material antiderapant manual şi 94,05 tone de sare tehnică.

„Îndemnăm conducătorii auto să circule cu prudență și să adapteze regimul de viteză la condițiile de drum”, anunță ASD.

Prognoza meteo pentru 14-17 martie

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) informează că, astăzi, 14 martie, vremea va continua să fie posomorâtă. Pe arii extinse ar putea cădea precipitații slabe, izolat moderate, sub formă de ploaie și lapoviță.

În nordul țării, în următoarele zile, temperatura minimă va crește constat de la -1, joi, până la 1 grad Celsius, duminică. Maximele vor indica +3 grade Celsius, joi, și vor crește până la +10, duminică.

În centrul țării, minimele termice vor indica +2 grade Celsius, joi. Acestea vor crește, însă nesemnificativ, așa încât la sfârșitul săptămânii vor indica +3 grade. Maximele vor indica +5 grade Celsius, joi și vor crește până la +12 grade, duminică.

În sudul țării, temperatura minimă va cuprinde valori între +4 și +6 grade Celsius, iar cea maximă – între +8 și +15 grade Celsius.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: