Bani pentru că nu divorțezi. Duma de Stat pregătește un proiect de lege pentru căsniciile trainice
Full Article 1 minutes read

Bani pentru că nu divorțezi. Duma de Stat pregătește un proiect de lege pentru căsniciile trainice

În Rusia este elaborat un proiect de lege care presupune plata a 20 mii de ruble, o dată la 5 ani, fiecărui soț cu condiția că aceștia sunt în căsnicie mai mult de 20 de ani. Astfel, o familie va putea primi 40 mii de ruble (mai mult de 450 EUR).

Proiectul de lege este elaborat de deputații din Duma de Stat a Rusiei și a fost anunțat de unul dintre autorii inițiativei, vicepreședintele fracțiunii liberal-democrate Iaroslav Nilov.

Nilov a spus că „este necesară sprijinirea institutului familiei”.

„Dacă oamenii sunt căsătoriți de mai mult de 20 de ani, haideți să le plătim câte 20 mii fiecărui soț excluzând coeficienții regionali. Și să facem aceasta la fiecare 5 ani. În plus, regiunile vor avea dreptul să stabilească suplimentar măsuri de sprijin social”, a menționat deputatul, scrie TASS.

Potrivit lui Nilov, fracțiunea vrea să dedice acest proiect de lege fondatorului partidului, Vladimir Jirinovski, „a cărui prima și unica căsătorie a durat multe decenii”. De menționat că președinte formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia Vladimir Jirinovski a murit în aprilie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: