Banking de la Victoriabank pe timp de stare de urgență

Clienții noștri sunt mereu bineveniți la Victoriabank, chiar și în aceste vremuri mai puțin ușoare prin care trecem cu toții. În aceste 2 luni pe parcursul cărora în țară a fost instalată starea de urgență, angajații Victoriabank au fost pe poziții atât în front cât și în back office și continuă să presteze tot spectrul de servicii și produse bancare la cea mai înaltă calitate.

Îndemnăm, totuși, clienții să fie responsabili și să ne viziteze doar pentru operațiuni urgente, care nu pot fi amânate sau realizate online, prin platforma de deservire la distanță VB24. Chiar dacă starea de urgență a fost înlocuită cu starea de urgență în domeniul sănătății publice, Victoriabank roagă clienții să respecte toate măsurile de protecție pentru o revenire cât mai rapidă la normalitate.

Prin urmare, venim în atenția clienților noștri cu următoarele sfaturi și informații utile:

1. Aproape toate unitățile Victoriabank sunt la dispoziția D-voastră

  • Aproape toate cele peste 100 de sucursalele și agenții ale băncii din întreaga țară sunt deschise și oferă tot spectrul de servicii și produse bancare, cu mici excepții;
  • Programul de lucru și adresa unităților Victoriabank pot fi consultate aici;
  • Am redeschis ușile a 2 unități, acum, mai moderne și care oferă un plus de confort și accesibilitate clienților: Agenția 49, Zelinski 7 și Sucursala 11, bd. Ștefan cel Mare 77.

2. Respectăm măsurile de protecție:

  • Numărul de clienți care se află concomitent în sucursală/ agenție nu trebuie să depășească numărul de angajați ai unității, fără crearea cozii în interior. La intrarea în unitatea bancară este obligatorie purtarea măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor;
  • Distanța între clienți și între clienți și angajați nu trebuie să fie mai mică de 1 m;
  • Fiecare unitate Victoriabank este înzestrată cu dezinfectante, iar colegii noștri din front office poartă măști de protecție pentru propria siguranță și a celor din jur.

3. Serviciile băncii pot fi accesate ușor și rapid prin intermediul platformei de deservire la distanță VB24

  • VB24 este banca pe care o porți cu tine oriunde. Aceasta include servicii precum: aplicația VB24 Mobile, pe care o accesezi direct de pe smartphone-ul tău, disponibilă non-stop, VB24 Web, platforma pe care o accesezi de la calculator. Ambele servicii sunt destinate plăților online, precum achitarea serviciilor comunale și a altor furnizori, transferurilor între cardurile și conturile proprii dar și a altor clienți ai Victoriabank sau a altor bănci din țară și din afară, ai acces la schimb valutar. Totodată, prin VB24 Mobile și VB24 Web îți poți gestiona conturile simplu și rapid, poți instala și dezinstala limite tranzacționale, bloca și debloca carduri, etc.
  • ATM24, serviciu prin care efectuezi operațiuni bancare fără a te prezenta la ghișeu, direct de la bancomat, 24/7. Rețeaua ATM este în permanentă modernizare și în continuă extindere. La moment, aceasta numără circa 200 de bancomate, dintre care 23 sunt înzestrate cu funcția Cash-In.
  • VB24 Pay este un al serviciu al platformei care permite realizarea plăților contactless, prin intermediul smartphone-ului, rapid, printr-o simplă apropiere a telefonului de terminal. Victoriabank este unica bancă din Moldova care pune la dispoziția clienților săi un astfel de serviciu.
  • Garmin Pay este o soluție de plată contactless pentru cei care se află în permanentă mișcare. Ea îți permite să achiți cumpărăturile rapid și comod, direct de pe dispozitivul tău Garmin, fără să mai răsfoiești prin portmoneu.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagine simbol/army.md

Moldova cumpără rachete antiaeriene? Ministerul Apărării: „Toate eforturile sunt pentru creșterea nivelului de siguranță”

Ministerul Apărării al Republicii Moldova anunță că a luat măsuri pentru consolidarea capacităților de apărare antiaeriană ale țării, în contextul încălcărilor repetate ale spațiului aerian național de către rachete și drone din Federația Rusă. Potrivit instituției, astfel de incidente au fost înregistrate în ultimii trei ani și au reprezentat o amenințare directă la adresa securității cetățenilor.

„Aceste situații au pus în pericol direct siguranța cetățenilor noștri. Protejarea vieții și securității oamenilor rămâne o prioritate esențială pentru Ministerul Apărării. În acest context, instituția a întreprins măsurile necesare pentru consolidarea capacităților de apărare aeriană ale țării, inclusiv cu sprijinul partenerilor externi”, anunță Ministerul Apărării.

Instituția precizează că, din considerente de securitate și confidențialitate, nu poate anunța public mai multe detalii: „Vă asigurăm, însă, că toate aceste eforturi sunt pentru creșterea nivelului de siguranță a populației și protecția spațiului aerian național”.

Potrivit portalului Agora.md, care citează date din Registrul armamentului convențional al ONU, Republica Moldova a achiziționat din Polonia 44 de sisteme antiaeriene portabile de tip Piorun. Nu este clar dacă livrarea include doar lansatoarele, doar rachetele sau ambele.

Sistemele Piorun, produse de compania poloneză MESKO, sunt concepute pentru a combate elicoptere, avioane, drone și rachete de croazieră. Acestea sunt echipate cu focoase dotate cu senzori de proximitate, ceea ce le permite să neutralizeze ținta chiar și în cazul unei treceri foarte apropiate.

Amintim că, în aprilie, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi declara că Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de asistență militară pentru Republica Moldova, care va include și sisteme de apărare antiaeriană. Potrivit acestuia, noile sistem vor fi capabile să intercepteze și să distrugă aparate de zbor, avioane, elicoptere și unele tipuri de rachete. Ajutorul urmează să fie acordat sub formă de grant.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
hswstatic.com

Cod galben de ploi și vijelii în toată țara: până când e valabilă avertizarea meteo

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis joi, 17 iulie, o avertizare de cod galben de ploi puternice, valabilă de la ora 21:00 și până vineri dimineață, la ora 10:00. 

Pe arii extinse sunt prognozate ploi puternice, cu acumulări de apă de 15–45 l/m², izolat însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului de până la 15–18 m/s.

Alerta vizează întreg teritoriul Republicii Moldova.

meteo.md

Potrivit meteorologilor, mâine, vremea va fi instabilă, în special în timpul nopții, când sunt prognozate ploi pe întreg teritoriul țării.

Pe parcursul zilei, ploile se vor restrânge, urmând să cadă, izolat, doar în nordul țării.

VIDEO Scandal după concertul lui Usatîi / Moldova cumpără „în secret” gaz / Chișinăul tace despre MMZ

Guvernul Republicii Moldova s-a întrunit pe 16 iulie într-o ședință ordinară. NewsMaker prezintă principalele decizii și declarații ale miniștrilor.

13 cetățeni moldoveni au fost deportați din Polonia din motive de securitate națională. Autoritățile poloneze au expulzat, de asemenea, 27 de cetățeni georgieni. Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului polonez, Adam Szłapka, acțiunea face parte dintr-o operațiune menită să deporteze persoane care reprezintă o amenințare la adresa securității. El a declarat că printre cei expulzați se aflau și persoane care au ajutat alți străini să treacă ilegal granița, precum și indivizi care și-au schimbat datele de identitate pentru a intra în țară.

Guvernul Republicii Moldova a susținut sancțiunile UE împotriva persoanelor asociate cu oligarhul fugar Ilan Șor. „Cei care trădează Moldova vor fi sancționați”, a comentat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, măsurile impuse de Consiliul UE. El a declarat că guvernul salută restricțiile impuse de oficialii europeni.

Moldova a achiziționat jumătate din volumul de gaz pentru anii 2025–2026 — prețul va fi anunțat ulterior. Ministrul Energiei, Dorin Junghietu, a confirmat că compania Energocom a cumpărat jumătate din volumul necesar de gaze naturale pentru 2025–2026, adică aproximativ 320 milioane de metri cubi. Potrivit ministrului, gazul a fost achiziționat de pe piața europeană, iar depozitarea acestuia se face în România și Ucraina. „Prețul va fi făcut public după finalizarea procesului de achiziție, pentru a nu afecta competitivitatea”, a precizat Junghietu.

Lucrările la linia electrică Vulcănești–Chișinău sunt realizate în proporție de peste 75%. Informația a fost oferită de ministrul Energiei, Dorin Junghietu. Potrivit lui, săptămâna trecută a început instalarea firelor. Junghietu a subliniat că autoritățile intenționează să pună linia în funcțiune până la sfârșitul anului 2025.

Uzina din Rîbnița funcționează din nou la capacitate maximă? Ce spune Chișinăul. Autoritățile moldovene evită să comenteze informațiile privind reluarea activității la capacitate maximă a Uzinei Metalurgice din Rîbnița și majorarea livrărilor de gaze în regiunea transnistreană. La întrebarea NewsMaker dacă Chișinăul va aplica sancțiuni agenților economici din stânga Nistrului, dacă se confirmă aceste informații, ministrul Energiei Dorin Junghietu a evitat un răspuns clar. El a menționat că, în calitate de ministru, este responsabil de asigurarea Republicii Moldova cu resurse energetice, dar nu poate comenta ce se întâmplă în teritoriile necontrolate de autoritățile constituționale.

Scandal în jurul concertului lui Usatîi cu participarea artiștilor ruși. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a criticat concertul organizat de liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în centrul Chișinăului. Pe scena amplasată în Piața Marii Adunări Naționale au evoluat artiști ruși, inclusiv Leonid Agutin și Lusia Cebotina. Concertul a avut loc în apropierea expoziției „Trenul durerii”, dedicată deportărilor staliniste din Basarabia. Vodă a calificat desfășurarea concertului în apropierea unui eveniment memorial drept „o insultă la memoria colectivă” și a acuzat primăria de iresponsabilitate. În replică, purtătoarea de cuvânt a primarului Chișinăului, Natalia Ixari, l-a acuzat pe Vodă de manipulare. Primăria a declarat că primește doar notificări privind desfășurarea evenimentelor, fără a emite permise. Organizatorul evenimentului, Renato Usatîi, susține că expoziția „Trenul durerii” nu a fost închisă în timpul concertului și a fost păzită. El a acuzat autoritățile de tentativă de a capitaliza politic pe seama situației.

Aeroportul Internațional Chișinău va purta numele compozitorului Eugen Doga. Guvernul a aprobat proiectul de lege în ședința din 16 iulie. Decizia va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, „este o modalitate de a onora memoria și de a eterniza numele maestrului Eugen Doga”.

Cazul elevei bătute în curtea școlii: Avocatul Copilului critică utilizarea imaginilor în scop politic

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi, s-a sesizat din oficiu în legătură cu cazul de violență asupra unei eleve, agresată și umilită în curtea unei școli. Potrivit Ombudsmanului Copilului, cazul va fi examinat prin prisma modului în care instituția de învățământ a prevenit și a răspuns situației. Totodată, Coroi a condamnat utilizarea imaginilor în scop politic, dar și distribuirea de către unele instituții media a acestora fără a fi blurate fețele, expunând astfel copiii participanți.

„Copiii au dreptul la protecție față de violență în toate mediile, inclusiv cel școlar. Ombudsmanul Copilului va examina cazul din perspectiva prevenirii și răspunsului oferit de instituția de învățământ, în baza Codului Educației”, se menționează în comunicatul oficial.

De asemenea, Vasile Coroi a salutat abordarea instituțiilor media care au relatat cazul fără a difuza imaginile video sau le-au publicat într-o formă blurată, astfel încât identitatea copiilor să nu poată fi recunoscută. În același timp, a criticat publicațiile care au prezentat înregistrările fără a proteja identitatea minorilor.

„În același timp, alte instituții mass-media au preluat imaginile nealterate, expunând copiii participanți. Ombudsmanul Copilului îndeamnă instituțiile mass-media/jurnaliștii la responsabilitate socială, respectarea legislației și a Codului deontologic al jurnalistului”, se mai arată în reacția instituției.

Totodată, Coroi a calificat drept „regretabil” faptul că imaginile au fost utilizate și în scop politic.

„Regretabil este, de asemenea, că imaginile video au fost publicate și comentate de unii politicieni, cu blamarea copiilor, în unul dintre cazuri inclusiv a copiilor din organizația de tineret a unui partid politic concurent. Avocatul Poporului pentru drepturile copilului va monitoriza aceste situații și va aprecia, în fiecare caz în parte, acțiunile pe care urmează să le întreprindă în vederea asigurării respectării drepturilor copiilor”, se precizează în comunicat.

În acest context, este de menționat că Ion Bulgac, consilier în cabinetul primarului capitalei și membru al Mișcării Alternativa Națională (MAN), a distribuit pe canalul său de Telegram imaginile agresiunii, însoțite de un comentariu critic la adresa politicilor promovate de guvernare pentru combaterea bullyingului.

„Toate politicile deputatului Eugen Sinchevici, milioane de euro păpate pentru combaterea bullyingului și crearea consiliilor de elevi cu bratvaua de la CNTM au avut efect, se vede”, a scris acesta în postarea sa.

***

Amintim că pe rețelele de socializare au apărut imagini video în care o elevă este bătută, împinsă și umilită chiar în curtea unei școli. Deocamdată, nu se cunoaște cu exactitate nici în ce instituție a avut loc incidentul, nici când. Ministerul Educației a anunțat că colaborează îndeaproape cu poliția pentru investigarea cazului, în timp ce Direcția generală educației a Primăriei Chișinău promite sancțiuni.

În înregistrările video se observă cum două eleve se bat, în timp ce alți elevi, adunați în jur, le încurajează. Una dintre fete este lovită din mai multe direcții, este împinsă, iar la final este forțată să se așeze în genunchi în fața celeilalte și să-și ceară scuze.

Cu o reacție a venit și Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău. Aceasta a informat că sprijină ancheta pentru ca toți cei implicați, inclusiv instituția unde a avut loc incidentul, să fie identificate.

„Legături cu Rusia”. Bucureștiul explică interdicția lui Ion Ceban în spațiul Schengen

Decizia de a-i interzice primarului Chișinăului, Ion Ceban, accesul în România, a fost luată în contextul în care, de ceva timp, autoritățile române documentează „legături complicate” ale acestuia cu reprezentanți ai Federației Ruse. Declarația a fost făcută de ministra de Externe de la București, Oana Țoiu, pentru RFI. Oficiala a reiterat că decizia prin care Ceban și încă doi cetățeni moldoveni au primit interdicție de intrare pe teritoriul României a fost luată strict din rațiuni care țin de siguranța națională, scrie Digi24.

„În cazul domnului Ceban, pentru că este singurul nume public despre care pot vorbi, există de multă vreme documentate legături complicate ale dumnealui cu reprezentanţi ai Federaţiei Ruse. Pentru România este extrem de important ca acest tip de influenţă să fie limitată pe teritoriul nostru, mai ales că noi avem un număr foarte mare de cetăţeni, care sunt şi cetăţeni români, şi cetăţeni ai Republicii Moldova. Este o decizie care a fost luată din raţiuni care ţin de siguranţa naţională. Decizia de a nu permite accesul pe teritoriul României are drept efect direct decizia de a nu permite accesul pe teritoriul Spaţiului Schengen”, a declarat Oana Ţoiu.

Oficiala a precizat că măsura nu a fost stabilită în mod direct de Ministerul de Externe pe care îl conduce, deoarece o astfel de hotărâre sau monitorizare, spune Țoiu, nu ţin de competenţa ministerului.

„Este o decizie care este pornită din aceste raţiuni de siguranţă naţională, însă Ministerul Afacerilor Externe este un partener important în acest proces şi pentru noi este foarte important, atât cât ţine de noi şi de celelalte ministere, să ne asigurăm că limităm acest tip de riscuri de influenţă şi de prezenţă pe teritoriul nostru”, a explicat Ţoiu.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare care vor avea loc în Republica Moldova în luna septembrie, Oana Ţoiu a declarat că este important ca în rezultatele scrutinului să se reflecte voinţa exprimată la referendumul privind aderarea la UE.

„Pentru noi este foarte important ca voinţa cetăţenilor din Republica Moldova exprimată prin referendum şi anume aceea de a adera la Uniunea Europeană să fie o voinţă care se reflectă în alegerile care urmează. Este foarte important ca ele să fie organizate corect şi, în special, să fie nişte alegeri păzite, protejate de ingerinţa altor state. Şi, aici, România a trecut prin nişte experienţe recent. Credem că putem fi de ajutor şi în cadrul Uniunii Europene, şi în relaţia bilaterală cu Republica Moldova, pentru a împărtăşi parte din lecţiile pe care le-am învăţat, parte din tacticile pe care le-am văzut folosite în aceste campanii”, a mai declarat ministra de Externe de la București.

***

Amintim că Ion Ceban are interdicție de intrare pe teritoriul României începând cu 9 iulie, pentru o perioadă de cinci ani. Măsura este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

Președintele României, Nicușor Dan, a confirmat oficial, pe 14 iulie, că interdicția de intrare în România impusă primarului Ion Ceban are la bază o evaluare de securitate națională. Dan a precizat că măsura nu a fost discutată în Consiliul Suprem de Apărare al României, dar a fost aplicată printr-un alt mecanism legal de reacție în fața potențialelor amenințări, fără să precizeze care anume.

Liderul de la Cotroceni a precizat, în cadrul unei conferințe că, în următorii cinci ani, Ion Ceban nu va mai fi primit de oficialii români și că decizia, inclusiv durata interdicției, se bazează pe motive legate de securitate.

În reacție, Ceban l-a acuzat pe Nicușor Dan că, prin interdicția impusă de statul român, i-ar întoarce „favoarea” președintei Maia Sandu, care l-a susținut direct la alegerile prezidențiale pe care le-a câștigat. Președinția a respins acuzațiile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: