ziaruldeiasi.ro

Cazul moldoveanului reținut în Crimeea anexată: Chișinăul a solicitat informații Moscovei

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a solicitat informații despre cazul moldoveanului care a fost reținut pentru că ar fi colaborat cu serviciile speciale ale Ucrainei de la Ministerul de Externe de la Moscova. În cazul în care se va confirma că persoana respectivă este originară din țara noastră, misiunea diplomatică îi va acorda „toată asistența consulară necesară”. Precizările au fost făcute de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru NM, în data de 22 august.  

Misiunea diplomatică a Republicii Moldova la Moscova a transmis către MAE-ul rus o notă cu solicitarea informației pe acest caz. Dacă se va confirma că este vorba despre un cetățean al Republicii Moldova, în conformitate cu legislația internațională reprezentanța noastră diplomatică îi va oferi toată asistența consulară necesară”, a comunicat MAE-ul de la Chișinău, pentru NM.

Precizăm că, pe 22 august, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat că a reținut, pe teritoriul Crimeei anexate, trei „agenți ai serviciilor speciale ucrainene”. Printre aceștia, potrivit FSB, se regăsește și un cetățean al Republicii Moldova, născut în 1992. Acesta ar fi „colectat și transmis informații, inclusiv fotografii și video, cu privire la amplasarea tehnicii militare și a pozițiilor de apărare aeriană ale Forțelor armate ruse”. FSB ar fi găsit, în cadrul investigațiilor cu privire la bărbat, „un dispozitiv exploziv puternic, destinat să arunce în aer stația de pompare a apei care furnizează apă orașului Kerci”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Eric Vryn/Getty Images

Inundații în Texas: cel puțin 24 de persoane au murit; peste 20 de copii sunt dați dispăruți

În partea centrală a statului Texas, SUA, pe 4 iulie, a avut loc o inundație majoră cauzată de o ploaie torențială. Potrivit BBC, cel puțin 24 de persoane au murit, iar alte 25 sunt date dispărute. Conform informațiilor din presă, au dispărut aproximativ 23 de persoane dintr-o tabără creștină de vară pentru fete, Camp Mystic, situată în această zonă. Salvatorii au reușit să evacueze 237 de persoane.

„Râul Guadalupe din Hunt continuă să crească rapid și a atins a doua cea mai mare cotă din întreaga istorie a măsurătorilor, depășind nivelul inundațiilor din 1987”, au anunțat despre inundații reprezentanții Serviciului Național de Meteorologie al SUA.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a numit evenimentul o catastrofă și a semnat o declarație de urgență, oferind salvatorilor acces la toate resursele necesare. Guvernatorul a promis, de asemenea, că căutările persoanelor dispărute vor continua neîntrerupt. Pentru salvarea și evacuarea locuitorilor, în stat au fost implicate elicoptere și vehicule militare tactice. În total, serviciile de urgență au salvat 237 de persoane.

Președintele SUA, Donald Trump, a numit inundațiile „șocante și îngrozitoare”. În tot statul, evenimentele festive dedicate Zilei Independenței de 4 iulie au fost anulate.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: