„Ce am văzut azi e o bătaie de joc de oameni”. Ion Ceban, în inspecție la blocul afectat de incendiu (FOTO)
Full Article 2 minutes read

„Ce am văzut azi e o bătaie de joc de oameni”. Ion Ceban, în inspecție la blocul afectat de incendiu (FOTO)

Primarul capitalei Ion Ceban a mers în inspecție la blocul din sectorul Buiucani al capitalei, care a fost cuprins de flăcări în după amiaza zilei de 23 octombrie. Edilul a menționat că oamenii care au avut nevoie de cazare au fost repartizați prin cămine dar a fost propusă și opțiunea de a fi cazați la hotel. Între timp, experții urmează să estimeze pagubele, iar ulterior vor fi găsite soluții.

„Fac un apel deschis către toți constructorii, pentru că fac parte din această breaslă să vină să ajute. Cred că vom lansa și un cont deschis pentru cetățenii care vor să ajute acești oameni. Vom veni cu un suport substanțial în această privință, după ce vom înțelege care sunt pagubele reale”, a declarat Ceban

Totodată, edilul s-a arătat indignat de calitatea construcției mansardei.

„În perioada mandatului nu am permis construcția mansardelor. Tentativele și solicitările au fost stopate imediat. Ce am văzut azi e o bătaie de joc de oameni. Pereți subțiri, odăi mici, cu coridoare înguste și construită această mansardă din materiale ușor inflamabile”, a accentuat Ion Ceban.

Amintim că angajații IGSU au fost alertați pentru lichidarea unui incendiu, care a izbucnit pe strada Pelivan nr.17/3, din sectorul Buiucani. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:35. Focul a izbucnit în interiorul unui apartament de la etajul 6 și s-a răspândit spre mansarda  blocului de locuit.

Laboratorul experimental antiincendiar din cadrul IGSU a înaintat trei versiuni care ar fi putut provoca incendiul mansardei de la Buiucani. Prima ipoteză înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică. O altă versiune precăutată de specialiști este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric, iar a treia ipoteză investigată este imprudența în timpul fumatului.

În total, au fost afectate 20 de apartamente amplasate la mansardă. Din cauza volumului mare de apă folosit la stingerea incendiului, au fost afectate și apartamente situate la etajele de mai jos.

„Ce am văzut azi e o bătaie de joc de oameni”. Ion Ceban, în inspecție la blocul afectat de incendiu (FOTO)

„Ce am văzut azi e o bătaie de joc de oameni”. Ion Ceban, în inspecție la blocul afectat de incendiu (FOTO) „Ce am văzut azi e o bătaie de joc de oameni”. Ion Ceban, în inspecție la blocul afectat de incendiu (FOTO) „Ce am văzut azi e o bătaie de joc de oameni”. Ion Ceban, în inspecție la blocul afectat de incendiu (FOTO)

Sursa foto: facebook.com/Ion Ceban

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: