Ceban a anunțat când va fi permisă circulația pe strada Albișoara
Full Article 2 minutes read

Ceban a anunțat când va fi permisă circulația pe strada Albișoara

Primul tronson reabilitat din strada Albișoara, în perimetrul bd. Iurii Gagarin – str. Ismail, va fi redeschis odată cu aplicarea marcajului rutier temporar și finalizarea lucrărilor de amenajare a zonei verzi conform proiectului aprobat. Despre acest lucru a anunțat primarul mun. Chișinău Ion Ceban, pe 22 septembrie.

Potrivit edilului, din cauza lipsei marcajului rutier, dar și a carosabilul nou renovat, șoferii comit încălcări ale regulamentului circulației rutiere, în special a regimului de viteză, cu toate că circulația este permisă doar celor care locuiesc în zonă.

În acest sens, pe parcursul ultimelor zile, de către reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică au fost întocmite mai multe procese verbale de contravenție.

Totodată, pe acest segment de drum, ,,Î.M. Regia Exdrupo” şi Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii străzii, iar o eventuală deschidere a circulației rutiere ar încetini activitatea muncitorilor pe șantier.

Proiectul de reabilitare a străzii Albișoara prevede asfaltarea părții carosabile, amenajarea trotuarelor și modernizarea iluminatului public stradal, a rețelei de apeduct și termoficare, precum și schimbarea a două tronsoane de canalizare. De asemenea, va fi curățată rețeaua de canalizare a apelor pluviale.

Amintim că, anterior, edilul a promis că pe segmentul respectiv al străzii Albișoara va fi permisă circulația la început de septembrie. Costurile lucrărilor de reparație a străzii Albișoara este de circa 120 mln de lei. Circa jumătate din sumă, 65 mln de lei, a fost alocată din bugetul de stat. Restul banilor sunt din bugetul municipal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: