Celebra soprană rusă Anna Netrebko dă în judecată Opera din New York pentru că a renunțat la ea din cauza războiului
Full Article 3 minutes read

Celebra soprană rusă Anna Netrebko dă în judecată Opera din New York pentru că a renunțat la ea din cauza războiului

Una dintre cele mai cunoscute soprane din lume a dat în judecată Metropolitan Opera pentru decizia de a renunța la ea în urma invaziei Rusiei, scrie HotNews.

Anna Netrebko a fost exclusă din viitoarele angajamente ale companiei după ce ar fi refuzat să îl repudieze pe Vladimir Putin.

Ea a dat în judecată Met Opera și pe managerul general Peter Gelb cerând peste 300.000 euro daune-interese pentru pierderea onorariilor pentru spectacole și repetiții, susținând că acest lucru i-a provocat „angoasă psihică și suferință emoțională severă”.

MET nu a făcut încă niciun comentariu cu privire la acest proces.

Născută în orașul Krasnodar din sudul Rusiei, Netrebko este o soprană distinsă, cu o carieră care cuprinde lucrări de Mozart, Puccini, Verdi și Ceaikovski.

Ea a fost prima artistă de muzică clasică care a fost inclusă pe lista celor mai influente 100 de persoane din revista Time.

Însă refuzul ei de a denunța războiul a atras controverse. În luna mai, sute de persoane au protestat împotriva participării ei la un festival din orașul german Wiesbaden.

Anna Netrebko cu Putin (foto: Rodionov Vladimir / TASS / Profimedia)

Anna Netrebko a avut o tentativă de condamnare a războiului

În martie 2022, rusoaica Anna Netrebko, criticată pentru că nu a denunțat războiul din Ucraina, a condamnat „clar” invazia rusă și a anunțat că la sfârșitul lunii mai își va relua concertele în Europa.

„Regret că acțiunile sau declarațiile mele din trecut ar fi putut fi interpretate greșit”, a scris celebra artistă în vârstă de 50 de ani care locuiește la Viena. „Condamn expres războiul împotriva Ucrainei. Poziția mea este clară”, a adăugat ea, precizând că va relua concertele „la sfârșitul lunii mai, primul în Europa”, potrivit AFP.

„După ce am citit declarația Annei, nu suntem pregătiți să ne schimbăm poziția”, a declarat directorul acesteia, Peter Gelb, într-un e-mail pentru AFP, spunând că ar fi „gata să discute”, „dacă Anna arată că s-a disociat cu adevărat și complet de Putin pe termen lung”.

Ea a cântat ulterior în aprilie la Opera din Monte Carlo, dar concertul de la Filarmonica din Paris a marcat marea revenire pe scenă într-o capitală occidentală.

De unde a plecat totul?

Chiar dacă nu și-a proclamat deschis sprijinul pentru președintele rus, ea este acuzată că a călătorit la Donețk în decembrie 2015 pentru a poza acolo cu steagul rebelilor separatiști pro-ruși.

De asemenea, a stârnit controverse atunci când a înmânat un cec de un milion de ruble liderului ucrainean pro-rus Oleg Țarev.

Anna Netrebko s-a apărat explicând că dorește să sprijine artele, și mai ales Opera Donețk, pentru care Ucraina a tăiat toate finanțările.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: