Centrul COVID-19: Încă 200 de paturi pentru pacienții infectați și circa 200 pentru triajul celor suspecți
Full Article 2 minutes read

Centrul COVID-19: Încă 200 de paturi pentru pacienții infectați și circa 200 pentru triajul celor suspecți

200 de paturi pentru internarea pacienților cu coronavirus au fost pregătite la Centrul COVID-19. Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook, ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, care a mers astăzi, împreună cu alți colegi din cadrul primăriei municipiului la Moldexpo. Oficialii au evaluat gradul de pregătire a blocului nou, pentru internarea pacienților confirmați cu noul coronavirus.

Potrivit ministrului, tot acolo au fost pregătite și alte circa 200 paturi pentru triajul pacienților suspecți la infecție.

„Începând de mâine vor fi activate paturi suplimentare la Centrul Republican de Narcologie și Spitalul de Dermatologie și Boli Comunicabile. Încercăm să identificăm soluții pentru a face față numărului mare de persoane infectate, care necesită internare, în mun. Chișinău”, a scris Viorica Dumbrăveanu pe pagina sa de Facebook.

Cu privire la spitalele raionale, ministrul afirmă că, la moment, situația este stabilă, iar la necesitate sunt activate paturi suplimentare sau pacienții sunt redirecționați în instituțiile în care sunt locuri libere.

„Îndemn populația să respecte măsurile de protecție, pentru a ne proteja pe noi și cei dragi nouă. De acțiunile fiecăruia depinde situația epidemiologică de mai departe. Ajutați lucrătorii medicali să vă ajute. Păstrați distanța fizică de minim 1 m și evitați aglomerațiile; Purtați masca în transport public, centre comerciale și acolo unde nu este posibil de respectat distanța fizică, masca să acopere nasul și gura; respectați eticheta tusei și strănutului, adresați-vă la medicul de familie sau apelați serviciul 112 la primele simptome de boală! Să ne unim eforturile în lupta cu pandemia”,  conchis ministrul.

Amintim că, tot astăzi, responsabilii din cadrul primăriei capitalei au declarat că până acum în mun. Chișinău au fost testate pozitiv peste 27,3 mii de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: