Chicu publică sesizarea depusă la Procuratură, pe numele lui Recean. Ex-premierul își acuză succesorul de „imixtiune gravă în justiție”
Full Article 2 minutes read

Chicu publică sesizarea depusă la Procuratură, pe numele lui Recean. Ex-premierul își acuză succesorul de „imixtiune gravă în justiție”

Fostul prim-ministru Ion Chicu, în prezent lider al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), anunță că a depus o sesizare la Procuratura Generală pe numele premierului Dorin Recean. Chicu s-a arătat nemulțumit de declarațiile lui Recean, care a comentat, recent, în ședință de Guvern, decizia judecătorilor de la Curtea de Apel, care au anulat excluderea Partidului „Șansă”, afiliat fugarului Ilan Șor, din alegerile locale. Liderul PDCM îl acuză pe prim-ministrul țării de „imixtiune gravă în justiție” și „atac la adresa judecătorilor”.    

„Aceste declarații constituie, în opinia noastră, o gravă imixtiune în justiție, un atac frontal în adresa unor judecători și o influențare a unei eventuale decizii, pe care urmează s-o ia Curtea Supremă de Justiție, asupra Deciziei CSE de excludere din campania electorală a mii de candidați ai unui partid”, a scrie Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Contactat pentru o recție, consilierul premierului, Daniel Vodă, a declarat pentru NM că Guvernul nu comentează acțiunile fostului premier Ion Chicu.

Amintim că Curtea de Apel a anulat, pe 12 decembrie, decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) privind excluderea candidaților Partidului „Șansă” – afiliat fugarului Ilan Șor – din alegerile locale generale din noiembrie. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în termen de 3 zile. Liderul „Șansă”, Alexei Lungu, a calificat atunci decizia instanței ca fiind o „victorie”. (Detalii – AICI). De cealaltă parte, consilierul premierului, Daniel Vodă, a declarat că Guvernul va ataca la CSJ hotărârea judecătorească, pentru a apăra dreptul instituțiilor statului de a proteja securitatea națională de „grupurile criminal-organizate” (Detalii – AICI).

Decizia Curții de Apel a fost comentată pe 13 decembrie și de premierul Dorin Recean. Oficialul susține că hotărârea creează o situație în care statul nu poate interveni pentru a stopa activitatea „grupărilor criminale”. „Vă rog să reținem trei nume”, a declarat prim-ministrul, oferind public numele judecătorilor care au luat decizia de a anula decizia CSE. Detalii – AICI.

Precizăm în acest context că, recent, președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat că deputații vor modifica Codul Electoral, astfel încât să nu mai fie nevoie de CSE pentru neadmiterea în procesul electoral a „grupărilor criminale” (Detalii – AICI).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: