Chișinăul promite ajutor pentru fermierii din Dubăsari. Serebrian planifică o vizită în teritoriu, după amenințările Tiraspolului
Full Article 2 minutes read

Chișinăul promite ajutor pentru fermierii din Dubăsari. Serebrian planifică o vizită în teritoriu, după amenințările Tiraspolului

Intențiile Tiraspolului de a impune noi restricții în calea liberei circulații a cetățenilor și a bunurilor trezește îngrijorări, la Dubăsari. Cel puțin asta a declarat conducerea raionului, în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul Oleg Serebrian. Biroul politici de reintegrare cataloghează acțiunile autorităților autoproclamate din stânga Nistrului drept „ilegale” și dă asigurări că Chișinăul va veni cu măsuri de sprijin pentru agenții economici care dețin terenuri agricole în raionul Dubăsari, amplasate după traseul Tiraspol – Camenca.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a avut o întrevedere cu conducerea raionului Dubăsari joi, 11 ianuarie. Potrivit unui comunicat emis de Biroul de reintegrare, discuțiile s-au concentrat pe problemele cu care se confruntă deținătorii de terenuri agricole amplasate după traseul Tiraspol – Camenca.

„A fost exprimată îngrijorarea comunității locale față de acțiunile ilegale ale Tiraspolului de a impune noi restricții în calea liberei circulații a cetățenilor și bunurilor. Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a menționat determinarea autorităților de a veni cu măsuri de sprijin pentru agenții economici, în eventualitatea unor asemenea abuzuri”, anunță Biroul politici de reintegrare.

Sursa citată precizează că părțile au convenit să mențină un dialog constat în vederea depășirii problemei semnalate. Viceprim-ministerul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, ar urma să efectueze o vizită în raionul Dubăsari, în acest scop, „în perioada proximă”.

Precizăm că Tiraspolul a decis, recent, că companiile de sub jurisdicția Chișinăului care activează în regiunea transnistreană trebuie să plătească de acum înainte pentru gaz, energie electrică, încălzire și apă la tarifele stabilite de autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol. Același lucru este valabil și pentru persoanele care lucrează în organele și întreprinderile de stat de pe malul drept, dar care locuiesc în regiunea transnistreană. Măsurile ar fi fost luate după ce Chișinăul a anulat privilegiile vamale pentru companiile din stânga Nistrului. Într-un comentariu pentru NM, Biroul politici de reintegrare a declarat atunci că Chișinăul va cere explicații de la reprezentantul politic de la Tiraspol și va discuta această problemă la reuniunea delegațiilor, care va avea loc în această lună. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: