Comandatul armatei ucrainene: Rusia nu dispune de mijloace și grupuri care să declanșeze un conflict militar împotriva Moldovei
Full Article 2 minutes read

Comandatul armatei ucrainene: Rusia nu dispune de mijloace și grupuri care să declanșeze un conflict militar împotriva Moldovei

Federația Rusă nu dispune, în prezent, de armamentul și personalul militar necesar pentru a declanșa un război în Republica Moldova. Cu toate acestea, Kremlinul are la dispoziție „alte metode” pentru a încerca să împiedice dezvoltarea țării. Declarațiile au fost făcute Comandantul forțelor comune ale Forțelor Armate ale Ucrainei, locotenentul general Serghei Naev într-un interviu pentru RBC-Ucraina.

Serghei Naev a fost întrebat dacă Rusia dispune în prezent de mijloacele necesare pentru a declanșa un conflict militar în Moldova.

„Rusia nu dispune în prezent de forțe, mijloace și grupuri care să declanșeze un conflict militar împotriva Moldovei. Cu toate acestea, aș dori să subliniez faptul că Kremlinul dispune de un set de alte metode și tehnologii de influență pentru a încerca să împiedice prosperitatea țărilor vecine”, a declarat oficialul ucrainean.

***

Amintim că recent secretarul general-adjunct al NATO Mircea Geoană a declarat că, actualmente, Rusia nu are destulă forță să atace Republica Moldova.

„Astăzi, Rusia nu are suficiente forțe pentru a trece prin Transnistria și să încercuiască Ucraina din spate – acesta e planul, care încă e acolo, apoi să ia Odesa. Noi nu vedem ca Rusia să aibă forțe să facă acest lucru. Dar ceea ce încearcă ei să facă este să descurajeze vectorul proeuropean al Republicii Moldova. Ei încearcă să divizeze populația, care deja este divizată. Rusia nu are nici intenția și nici capacitatea să înceapă un război împotriva NATO, ea are suficiente probleme în Ucraina, iar noi trebuie să ajutăm Ucraina ca să le creăm lor (rușilor –n. r.) cât mai multe probleme. Noi trebuie să fim foarte conștienți și să evităm riscul escaladării”, a declarat oficialul NATO.

Amintim că președinta țării Maia Sandu a susținut pe 13 februarie un briefing, în care  a anunțat că Rusia planifică acțiuni de destabilizare în țară, cu scopul schimbării puterii politice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: