Copil de 6 ani, diagnosticat cu o infecție care poate fi fatală, salvat de medicii din Chișinău. A fost externat fără sechele
Full Article 2 minutes read

Copil de 6 ani, diagnosticat cu o infecție care poate fi fatală, salvat de medicii din Chișinău. A fost externat fără sechele

Un copil în vârstă de 6 ani, diagnosticat cu infecție meningococică și meningo-encefalită meningococică în formă gravă, a fost salvat de medicii din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Potrivit unui comunicat emis de instituția medicală, băiatul a fost internat pe data de 15 februarie. Pe lângă diagnosticul pus de medici, acesta suferea de o serie de boli, între ele edem cerebral, bronșită acută, anemie de gradul I și infecție a căilor urinare.

Potrivit sursei citate, diagnosticul de infecție meningococică a fost confirmat prin teste de biologie moleculară, teste biochimice și date clinice.

„Datorită internării precoce a pacientului și administrării țintite a tratamentului antimicrobian, copilul a prezentat o evoluție pozitivă pe parcursul spitalizării”, anunță Spitalul de Boli Infecțioase.

Minorul a fost externat „fără sechele” și „în stare satisfăcătoare”, pe 28 februarie.

Copil de 6 ani, diagnosticat cu o infecție care poate fi fatală, salvat de medicii din Chișinău. A fost externat fără sechele

Toma Ciorbă – SCBI/Facebook

De ce infecția meningococică este periculoasă

Potrivit specialiștilor, infecția meningococică continuă să fie o problemă actuală care afectează copiii atât din Republica Moldova, cât și din alte țări. Este una dintre cele mai grave boli infecțioase, evoluând sub diferite forme clinice: localizate, generalizate, cu afectarea sistemului nervos central. Copiii dezvoltă adesea meningită meningococică cu evoluție fulminantă și diverse complicații. La copii, infecția meningococică are adesea o evoluție gravă sau chiar letală, cu risc de sechele semnificative, în cazul în care nu este inițiat tratamentul antibacterian corespunzător.

Cei mai predispuși bolii sunt copiii, în special cei cu vârsta de până la 6 ani (70-80%). Probabilitatea de a te infecta scade odată cu vârsta, susțin specialiștii. Cel mai des, boala apare în perioada de iarnă și primăvară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: