COVID în învățământ: Aproape o sută de clase din țară sunt în carantină
Full Article 2 minutes read

COVID în învățământ: Aproape o sută de clase din țară sunt în carantină

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a prezentat situația epidemiologică în instituțiile de învățământ din țară. Potrivit datelor, în învățământul preșcolar în carantină sunt peste 100 de grupe. În învățământul primar, gimnazial și liceal 92 de clase se află în autoizolare.

Datele au fost puse la dispoziția Ministerului de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului și instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior, la data de 11 februarie.

Astfel, în învățământul preșcolar sunt infectați 89 de copii, cadre didactice infectate – 133. În învățământul primar, gimnazial și liceal, numărul cazurilor active printre elevi ajunge la 782 cazuri, cadre didactice – 279. În învățământul profesional tehnic, sunt infectați 83 de elevi, iar cadre didactice – 21.

În învățământul superior sunt 90 de studenți infectați cu Coronavirus și cadre didactice – 50.

La moment, în învățământul preșcolar 9 instituții sunt în carantină, pe când grupe – 121. În învățământul primar, gimnazial și liceal 92 de clase se află în autoizolare.

Rata de vaccinare a cadrelor didactice în învățământul preșcolar este 76,46%. În învățământul primar, gimnazial și liceal, rata de vaccinare ajunge 84,51%.

În învățământul profesional tehnic, 86,79% din cadre didactice sunt vaccinate, pe când în învățământul superior – 85,17%.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: