Cu 10 zile înainte de începerea noului an școlar, reparația a fost finalizată în 80% în instituțiile din capitală
Full Article 2 minutes read

Cu 10 zile înainte de începerea noului an școlar, reparația a fost finalizată în 80% în instituțiile din capitală

Cu 10 zile înainte de începerea noului an școlar, lucrările de reparații au fost finalizate în 80 % din edificii. Despre aceasta a anunțat Primăria Municipiului Chișinău, care susține că infrastructura instituțiilor de învățământ școlar din capitală este pregătită pentru începerea noului an de studii 2023-2024.

Informații în acest sens au fost prezentate pe 21 august, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

Astfel, până în prezent, în peste 80 % din edificii, lucrările de reparații au fost finalizate, iar corpul didactic și cel auxiliar au desfășurat pregătirile în sălile de clasă și spațiile auxiliare. De asemenea, au fost efectuate acțiuni de dezinsecție și deratizare în sediile instituțiilor de învățământ.

Totodată, pe 18 august s-a finalizat procesul de admitere în învățământul liceal, etapa a – II – a. Iar în prezent, se prelucrează datele finale privind admiterea în învățământul liceal şi locurile libere rămase.

În contextul începerii noului an de studii, municipalitatea oferă sprijin financiar pentru 8000 de elevi din familii defavorizate.

Astfel, în prima etapă, 6427 de elevi din clasele a II-a – IX-a și a XI-a – XII-a au beneficiat de ajutorul material. Alți 1573 de elevi vor primi suport începând cu luna octombrie 2023. Beneficiarii pot ridica plățile de la oficiile poștale ale Î.S „Poşta Moldovei”, prezentând actul de identitate, în perioada 04 august – 04 noiembrie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: