„Cunoaștem deja unde sunt active, bani cash de sute de milioane de dolari”. Dodon, despre furtul miliardului
Full Article 2 minutes read

„Cunoaștem deja unde sunt active, bani cash de sute de milioane de dolari”. Dodon, despre furtul miliardului

Președintele Igor Dodon susține că până în prezent au fost recuperate 6,3 miliarde de lei din prejudiciul cauzat statului în urma furtului miliardului. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 12 august.

„Prejudiciul direct, cauzat statului este de 13,3 miliarde de lei. Recuperat plus sechestrat, adică bani transferați la buget și active sechestrate la această etapă sunt 6,3 miliarde de lei. Aceasta este dublu față de ce era la începutul anului. Este vorba doar de surse interne. Dintre acestea, bani deja transferați pe conturi – 2,5 miliarde și sechestre – 3,8 miliarde lei”, a declarat Dodon.

De asemenea, șeful statului a spus că se atestă o intensificare a activităților de recuperare a banilor pe plan extern.

„Pe extern până acum nimeni n-a făcut nimic, dar noi știm că o bună parte și marea majoritate a banilor au fost transferați în afara țării. Pe extern avem 51 de cereri de asistență juridică internațională și avem cu 19 state comisii rogatorii. Ceea ce înseamnă că în curând vom începe arestarea activelor în afara țării. Cunoaștem deja unde sunt active, bani cash de sute de milioane de dolari”, a mai spus Dodon.

Amintim că la sfârșitul lunii mai, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo a declarat că Vladimir Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: