„Curierul” lui Șor, prins cu 550 de mii de euro în valiză – trimis pe banca acuzaților. Banii ar putea fi confiscați în folosul statului
Full Article 2 minutes read

„Curierul” lui Șor, prins cu 550 de mii de euro în valiză – trimis pe banca acuzaților. Banii ar putea fi confiscați în folosul statului

Bărbatul care ar fi fost prins în octombrie, curent, cu 550.000 euro de contrabandă în valiză, despre care deputatul partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a spus anterior că proveneau de la fugarul Ilan Șor, cu scopul de a mitui alegătorii, va compărea pe banca acuzaților. Anunțul a fost făcut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care a trimis dosarul de învinuire în instanța de judecată. 

Amintim că bărbatul, în vârstă de până la 60 de ani, a fost oprit în vama Sculeni, la intrarea în țară. Potrivit sursei citate, el se afla la volanul unei mașini de lux. Întrebat despre scopul vizitei, bărbatul le-ar fi spus inspectorilor vamali că și-ar dori să revină în Moldova, în ospeție la mama sa, și că nu ar avea nimic de declarat. Totuși, oamenii legii i-au verificat mașina, iar în portbagaj a fost găsită valiza cu pricina. Astfel, în unul din compartimente aceasta conținea haine, iar sub stofa de protecție a valizei – suma de bani pe care acesta ar fi intenționat să o introducă în țară în mod tainic.

PCCOCS precizează că asupra banilor a fost aplicat sechestru, la solicitarea procurorilor, în vederea eventualei confiscări în folosul statului.

Pentru infracțiunea comisă, bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 10 ani.

Până la pronunțarea unei hotărâri finale de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

PCCOCS precizează că, la moment, urmărirea penală continuă și în privința altor persoane care ar fi putut participa la comiterea infracțiunii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: