De la politică, la agricultură. Fostul lider al democraților Pavel Filip are o nouă funcție
Full Article 2 minutes read

De la politică, la agricultură. Fostul lider al democraților Pavel Filip are o nouă funcție

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, a devenit noul membru al Comitetului de Conducere al concernului Südzucker Moldova.

Potrivit unui comunicat emis de companie, el a fost numit în această funcție avînd în vedere bogata sa experiență în domeniul managementului la nivel privat și public.

Pavel Filip, membru al Comitetului de Conducere al Südzucker Moldova, a declarat că societatea va continua politica de sprijin pentru partenerii săi agricoli și de stimulare a dezvoltării culturii sfeclei de zahăr.

Compania moldo-germană Südzucker Moldova este lider pe piaţa producţiei de zahăr din Moldova. Aceasta a fost fondată la 25 mai 2001.

Amintim că Pavel Filip și-a început cariera politică în anul 2010, intrând în Partidul Democrat. Din luna decembrie 2010 până în luna februarie 2011, a fost ministru al tehnologiei informației, în baza cotei PDM. Filip a ocupat această funcție în guvernul lui Vladimir Filat, apoi în guvernele conduse de Iurie Leancă, Chiril Gaburici și Valeriu Streleț. În anul 2016, Filip a devenit prim-ministru. De notat că guvernul lui Filip a depus jurământul pe timp de noapte, în secret, când lângă parlament aveau loc proteste în masă.

Guvernul lui Filip a demisionat la 14 iunie 2019, după ce Partidul Democrat a renunțat la guvernare, acest lucru fiind precedat de o confruntare politică ce a durat o săptămână din Moldova. După fuga lui Plahotniuc, Partidul Democrat l-a ales pe Filip în calitate de președinte al formațiunii, iar după schimbarea guvernării, acesta, la fel ca și Diacov, l-a criticat de nenumărate ori pe fostul lider PDM.

La alegerile din luna februarie 2019, Filip a ajuns în parlament pe listele PDM, iar după demisia din funcția de premier, a devenit deputat. În octombrie 2021, Pavel Filip s-a retras de la conducerea Partidului Democrat din Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.




Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: