Ex-premierul Pavel Filip revine în domeniul afacerilor. Ce companie va conduce
Full Article 2 minutes read

Ex-premierul Pavel Filip revine în domeniul afacerilor. Ce companie va conduce

Ex-premierul Pavel Filip este noul director general al companiei Sudzucker Moldova. Anunțul a fost făcut de reprezentanții întreprinderii într-un comunicat din 11 martie.

Înainte de a prelua conducerea Sudzucker Moldova, Pavel Filip a fost membru al Comitetului de Conducere al întreprinderii timp de un an. Pe 1 martie, Consiliul de Administrație al concernului german Südzucker AG l-a numit pe Filip director general al filialei din Moldova.

Am acceptat cu plăcere această propunere, deoarece munca mea în afaceri a fost întotdeauna legată de producție, iar mie îmi place să conduc astfel de procese. (…) Experiența în Guvern mi-a oferit o înțelegere mult mai complexă a mediului în care activează sectorul de business, dar și a modului în care se gestionează economia. Mă bucur să revin în domeniul afacerilor. Am fost încântat să întâlnesc la Südzucker Moldova o echipă profesionistă și motivată, care gestionează procese moderne cu un nivel ridicat de digitalizare”, a declarat Pavel Filip într-un interviu pentru revista corporativă Südzucker AG – „Food Forum”.

Pavel Filip s-a născut pe 10 aprilie 1966, în localitatea Pănășești, raionul Strășeni. În 1990 a absolvit Institutul Politehnic din Chișinău, specializarea inginermecanic, precum și Institutul Internațional de Management în 1996. De-a lungul timpului a activat în cadrul companiilor naționale „Bucuria” și „Tutun-CTC”, unde a dețin mai multe funcții, inclusiv de conducere. În perioada 2011-2016 a fost ministrul al Tehnologiei Informaționale și Comunicațiilor. Iar între anii 2016-2019 a fost prim-ministrul Republici Moldova.

***

Compania moldo-germană Südzucker Moldova este lider pe piaţa producţiei de zahăr din Moldova. Aceasta este o filială a Sudzucker AG și a fost fondată la 25 mai 2001.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: